Ministarka Slavica Đukić – Dejanović otvorila dnevnu psihijatrijsku bolnicu

Ministarka Slavica Đukić – Dejanović otvorila dnevnu psihijatrijsku bolnicu
Podeli:

VRANJE – Ministarka zdravlja Slavica Ðukić Dejanović otvorila je danas  Dnevnu psihijatrijsku bolnicu u Vranju. Radove na adaptiranju prostora finansiralo je ministarstvo sa devet miliona dinara.„Ovo su najlepši momenti kada mogu da otvorim ovakve ustanove gde se leči najsuptilniji stepen ljudskog bića. Ovo je pametna odluka menadžmenta bolnice jer se pacijentima pruža mogućnost da se leče, a da ne borave u bolnici“, rekla je Đukić Dejanović.

Prema rečima Uroša Trajkovića direktora Zdravstvenog centra otvaranjem ove bolnice zaotvoren je krug dnevnih bolnica koje su otvorene u Vranju. Trajković je  i istakao da će 30 pacijenata moći da se leči u adaptiranom prostoru koji se pruža na 200 metara kvadratnih.

Ministarka Đukić – Dejanović je danas razgovarala sa direktorima Domova zdravlja iz svi opština u Pčinjskom okrugu i prisustvovala tradicionalnoj akciji Dobrovoljnog davanja krvi koju već 14 godina dešava tokom juna u Vranju. Počela je spontano kada su se ljudi iz Makedonije za vreme bombardovanja okupili i došli  kako bi dali krv.

(Kraj) iva


Podeli: