Nabujala Nišava se izlila iz korita na nekoliko mesta

Zbog obilnih padavina porastao je nivo reka na području grada Pirota, a Nišava je nabujala i izlila se iz korita na nekoliko mesta. Iz Gradskog Štaba za vanredne situacije kažu da stanovništvo nije ugroženo ted a se konstantno prati situacija.

Reka Sušica koja protiče kroz selo Krupac kraj Pirota opravdava svoj naziv. Gotovo da je i nema tokom većeg dela godine, ali prilikom većih padavina i topljenja snega slivaju se bujične vode sa obližnjih brda, što uzrokuje bujanje ove reke. Sušica se izlila na jednom mestu i preti da ugrozi dva domaćinstva”, kaže koordinator Gradskog Štaba za vanredne sutuacije Pirota Sreten Savov.

Zbog toga su ekipe Štaba za vanredne situacije uputile dva kamiona šljunka na ovo mesto i napravljen je bedem, kako bi gradjani i imovina bili zaštićeni od daljeg porasta nivoa reke.

Nišava je izašla iz korita na potezu od Pešačkog mosta i nizvodno od mosta “Gazela“ u centru grada. Visok nivo Nišave sprečava da Bistrica, koja se uliva u Nišavu, brže otiče. Za sada stanovništvo nije ugroženo”, naglašava Sreten Savov.

Nišava je u nadležnosti republičkog Štaba za vanredne situacije i preduzeća Srbija Vode, a ekipe Gradskog štaba prate situaciju i sprečavaju nanošenje štete gradjanima, podseća Savov. Članovi pirotskog Štaba obilaze kritična mesta na teritoriji grada.

Ispravna voda za piće u celom gradu

JP “Vodovod i kanalizacija“ saopštio je da je voda u celom Pirotu ispravna i da se može koristiti za piće. Od danas ne važi zabrana korišćenje vode za piće u delu grada Tijabara. Ova zabrana važila je 8 dana.