Naredni računi za iznošenje i deponovanje smeća skoro duplo veći

Naredni računi za iznošenje i deponovanje smeća skoro duplo veći
Podeli:

Računi koje će komunalno preduzeće PWW dostaviti domaćinstvima već u julu biće veći za skoro duple iznose, rečeno je danas na sednici Skupštine grada Leskovca.

Domaćinstvo koje je do sada plaćalo 250 dinara od sada će plaćati 450“, kazao je Nenad Zdravković, odbornik GG „Za Leskovac zajedno“, tokom rasprave o rebalansu budžeta grada Leskovca.

Leskovačani su do sada plaćali samo iznošenje smeća, a grad Leskovac deponavanje, što je na godišnjem nivou iznosilo 80 miliona dinara. Državni revizor je ocenio da grad ne može da plaća deponavanje, pa će ta obaveza preći na teret građana.

Zdravković smatra da se radi o pljački građana jer se nije ispoštovao osnovni ugovor po kome je PWW bio u obavezi da izgradi reciklažni centar u kome bi 73 posto čvrstog komunalnog otpada reciklirano i dalje prodavano, odnosno, preduzeće bi prihodovalo, pa bi Leskovčani za taj procenat bili oslobođeni plaćanja deponovanja smeća.

Sa većim delom njegovog izlaganja složio se i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, ocenivši da su taj ugovor potpisale neke druge vlasti i da je veoma teško ispraviti ga aneksom.

Čulo se još da se na Regionalnoj deponiji u Željkovcu kod Leskovca deponuje i kabasti otpad, vrlo opasan, i to i iz Surdulice, Niša, Beograda, Novog Sada i drugih gradova, koji nisu bili predviđeni osnovnim ugovorom, ali da PWW i bez reciklažnog centra već 10 godina reciklira deo otpada i zarađuje na njemu, čime, kako je rečno, potkrada grad Leskovac i njegove građane.

 


Podeli:
 1. Ako su čista posla, neka Grad tuži zbog nepoštovanja odredbi ugovora…..

  22
  1
 2. Makarije čudotvorac 13. juna 2018., 6:52 pm

  Harač rajo, harač dajte… nastavak posta pronađite u junačkim narodnim pesmama, konkretno u jednoj koja se zove „Početak bune na dahije“.

  30
  2
 3. Dokle vise sa „Krivi su ovi pre nas!“. ALO bre, 6 godina ste na vlasti!!!

  27
  2
 4. To ce biti industrija juga za zaposljavanje mladih Djubre iz cele Srbije i motanje kablova Srecno Vam bilo.

  12
 5. „Zdravković smatra da se radi o pljački građana jer se nije ispoštovao osnovni ugovor po kome je PWW bio u obavezi da izgradi reciklažni centar u kome bi 73 posto čvrstog komunalnog otpada reciklirano i dalje prodavano, odnosno, preduzeće bi prihodovalo, pa bi Leskovčani za taj procenat bili oslobođeni plaćanja deponovanja smeća.
  Sa većim delom njegovog izlaganja složio se i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, ocenivši da su taj ugovor potpisale neke druge vlasti i da je veoma teško ispraviti ga aneksom“
  Pa kakve veze ima ko je potpisao ugovor „stručnjaci“ ako je on još validan?
  Ovako nakaradne izjave i tumačenja daju mogućnost i da se cene ne uvećavaju i da grad ne želi više da plaća deponovanje jer je ugovor potpisao neki drugi a ne ovi. Ne može tako? Zašto? Kako može da se nekih odredbi pridržavate a druge puštate na štetu građana? Ili ste vi toliko nesposobni (što je valjda već većini jasno) ili postoje neki nezvanični dogovori i koristi (što je opet valjda već svima jasno).
  E pa dragi sugrađani, dobili ste uvećanje od 80% da bi vama bilo bolje pa neka vam je u zdravlje. Živeo SNS!! Bee, bee.

  13
 6. Sendvic sa posebnom 14. juna 2018., 11:48 am

  Ma i ovo je zbog boljeg zivota gradjana….

 7. gospodo, DS je potpisala ugovor i dovela PWW. Paušalne izjave opozicionih odbornika je samo deo predizborne kampanje i dodvoravanje narodu koji trebaju da se srame jer su sklopili ugovor, a svi su bili članovi DS-a iako se sad ograđuju. Ljudi ugovor je potpisan do 2035.god., mesko je uspeo to da smanji do 2032.god. i da aneksima poboljša te ugovore.Da se može raskinuti ugovor on bi ga prvi raskinuo

  11
  • Prvo, svog vodju nemoj da zoveš „mesko“. Nije lepo a ni poslušno. Drugo, svi ti što su bili u DS i potpisivali te ugovore se sad nalaze u SNS. Tako da, opet treba gradonačelnik Mesko da se proziva i stidi.

 8. Ovo ce se nekad zvati Godine koje su nam pojeli SNSovci injihovi koalicioni sateliti.Uz podrsku konvertita iz DSa,G17 i DSSa.

Comments are closed.