Nebojša Cakić: PWW-u nezakonito otišlo 10 miliona evra

Nebojša Cakić: PWW-u nezakonito otišlo 10 miliona evra
Podeli:

Šef odborničke grupe Socijaldemokratske stranke u Skupštini Leskovca i predsednik Anketnog odbora Nebojša Cakić ponovio je danas da se u kasu komunalnog preduzeća Por,Werner i Weber (PWW) nezakonito slilo 10 miliona evra iz budžeta grada Leskovca, odnosno, iz džepova Leskovčana.

Cakić koji je bio predsednik Anketnog skupštinskog odbora za ispitivanje rada PWW je rekao da je novac otišao „što kroz budžet, što kroz nepravilno fakturisanje, neplaćanja obaveza prema ugovoru i razno-raznih drugih načina“.

On se ovoga puta fokusirao, sa dokazima, na primer deponovanja i selekcije smeća, koje se kasnije prerađuje i prodaje trećimm licima.

On je kazao da grad Leskovac plaća deponovanje PWW od 14 do 16 miliona dinara, kolike su sume bile u 2014. i 2016. godini, a da ovo preduzeće više od polovine tog smeća selektuje i reciklira, prodaje i ubire prihode.

Po osnovnom ugovoru, član 8, prihod od prodaje recikliranog smeća bi trebalo da se deli na po 50 posto između grada i PWW-a. Do današnjeg dana grad po tom osnovu nije dobio ni jedan dinar, što je nečuveno i neprimereno. To nije niko opovrgao, ni grad ni ljudi iz PWW-a“, kazao je Cakić, koji je primer o selekciji otpada potkrepio dokumentacijom od 1.8.2016. do 31.8. iste godine, gde piše da je od ukupnog otpada selektovano 53 posto.

U Leskovcu 37.127 domaćinstava plaća uslugu iznošenja smeća, a grad Leskovac je samo u ovoj godini izdvojio 75 miliona dinara za plaćanje usluge deponovanje smeća, prikupljenih od ekoloških taksi. Te usluge, kako je najavljeno, od naredne godine plaćaće će sami građani, što će, po računici Cakića, iznosti od 150 do 200 dodatnih dinara po domaćinstvu na mesečnom nivou.

Tako će sve biti svaljeno na teret građana i iznošenje smeća i deponovanje i ekološka taksa. Znači, umesto da prihodujemo od deponije, građani će tri puta plaćati jednu istu cifru“, kazao je.

Cakić je rekao i da je netačna tvrdnja vlasnika PWW-a da je u deponiju investirano 15 miliona evra, već oko 5 miliona evra, po nedavnim tvrdnjama takođe predstavnika PWW-a.

Moj predlog je bio isti kao predlog gradonačelnika od pre 5 godina, a to je da se vratimo na osnovni ugovor iz 2006. godine. Ali iznenada, posle odlaska u Beč, to je ostalo mrtvo slovo na papiru“.

Mrtvo slovo ostao je, kako kaže, i sam izveštaj Anketnog odbora, koga je Skupština Leskovca usvojila, a čija je suština da se primenjuje osnovni ugovor. „O tome više niko ne priča“, kaže.

Inače, on je dodao da je zadovoljan radom PWW-a na terenu, a da su za situacije koje je opisao krivi svi predsednici i gradonačelnici Leskovca budući da je vremenom ugovor menjan brojnim aneksima.

Na pitanje Jugmedie da li je izveštaj koji prezentuje danas, plod jednoglasnog usvajanja svih članova komisije, on je rekao da se u početku radilo složno, ali da je kasnije on bojkotovan, pa je izveštaj sačinio sam, kao predsednik Anketnog odbora.

Milica Ivanović


Podeli:
 1. Jao Shembo MANIPULATORU stari! Ajde bar jednom ono sto pricas potkrepi nekim validnim, konkretnim dokazom. Nemoj vise samo da truckas prazne price i mases nekim papirima, nego bre konkretno crno na belo DAJ DOKAZE za to sto pricas da svi vidimo!
  0  0
  • Zorane,ako vec ,,manipulator,,ne daje dokaze,ti lepo presavi tabak,pa pokreni postupak za klevetu,povredu dostojanstva,dusevni bol…Ili ostojas pri svome,etiketiraj,omalovazavaj..ali ne crno na belo,vaec SARENO,naprednjacki,kako vec radite 5.godina.
   0   0
  • Ће видиш кад од Нове године добијеш рачун за ђубре.
   0   0
 2. sve je to brze jace bolje,ali jos samo malo
  0  0
 3. Bravo Cakiću !!!
  0  0
  • I sta sada.Da li ste predali krivicnu prijavu-niste.Znaci samo klevecete.Potpisite to sto tvrdite i na salter suda.
   0   0
 4. jugo nostalgicar iz inata ziv 28. septembra 2017., 10:02 am

  PWW ne radi dobro posao. Njihovi kontejneri su odlozeneni gde im je volja, a u selima bukvalno na putu. Nisu ni dinar ulozili u jakim selima da naprave prostor za lociranje kontejnera. Nocobdije njihove kontejnere izvrnu, pomere na u licu, sto je svakako nasa nekultura, ali oni moraju da odloze kontejner na odgovarajuca mesta i adekvatno obezbedjene. Njihovi radnici prilikom skupljanja smeca to rade ofrlje, pa ako se desi da je smece i mimo kontejnera, isto ne pokupe, a prilokom praznjenja kontejner zafrljace i nikad ne vrate u poziciju u kojoj je bio. Traze poskupljenje od nove godine, potpuno bezrazlozno i onaj ko sa ovom firmom raskine ugovor sto se tice mene moze da bude proglasen narodnim herojem.
  0  0

Comments are closed.