Nedeljni ribolov s gradonačelnikom Leskovca

Nedeljni ribolov s gradonačelnikom Leskovca
Podeli:

Ribarnjem kraj Grabovničke reke, juče je nastavljeno nedeljno druženje s gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem, čiju organizaciju su pomogli članovi Udruženja sportskog ribolova „Veternica 1954“, koje beleži značajne uspehe u ribolovačkim takmičenjima.

Upravo su oni, pre svega mališane, ali i sve koji su ovde upoznati sa profesionalnom ribolovačkom opremom, tehnikama pecanja, mamcima, štapovima koji se mogu videti samo na takmičenjima, pripremom hrane za ribolov, obučavali one neveštije.

Cilj današnjeg okupljanja, kako piše na sajtu grada Leskovac, je popularizacija ovog sporta i upoznavanje mališana sa prirodnim lepotama našeg kraja.

Pored Grabovničkih voda, u kroz leskovački kraj protiču i Morava, Vučjanka, Veternica, Jablanica, tu su i: Brestovačko, Slavujevačko i jezero Barje…, zatim, Jovačka jezera i Dobroinska, Grabovnička, Jajinska, Bogojevačka, Lakošnička, Lipovačka, Brestovačka bara…

U ovim vodama mogu se loviti razne vrste riba: skobalj, karaš, smuđ, klen, mrena, som, šaran, štuka, amur…

Pre jučerašnjeg ribolova, građani i deca su se tokom minulih nedelja družili s gradonačenikom u centralnom gradskom parku, u Caričinom gradu, Aero i Konjičkom klubu, gde su naši najmađi sugrađani imali priliku da se upoznaju sa pravljenjem maketa aviona i konjima.


Podeli:
 1. Vi ste ljudi totalno skrenuli s’puta!

  50
  3
 2. Jesu li botovi i ovi fikusi ufatili nekog smuđa?!

  54
  2
 3. Sima Strahota 15.10.2018., 20:22

  a de je Grabovnicka reka? ovo je jezerce Rosulja..kroz grabobnicu tece Tulovska reka… jugmedija je totalno nepismena

  20
  2
 4. Brate, jos ribe neje vaćaja :)
  Mislim ovej rečne

  9
  3

Comments are closed.