Nemački učenici učili građevinski zanat u Vlasotincu

Nemački učenici učili građevinski zanat u Vlasotincu
Podeli:

Učenici Tehničke škole u Vlasotincu ispratili su danas svoje drugare iz Nemačke put njihove domovine, nakon jednonedeljnog druženja u varoši na Vlasini.

Učenici Srednje ekonomske škole “Hugo Ekner” u Fridrihshafenu, njih devetoro sa dvoje profesora, boravili su u Vlasotincu u uzvratnoj poseti, s obzirom na to da su  učenici Tehničke škole bili u gostima drugarima u Nemačkoj u oktobru prošle godine.

“Ovo je šesta godina kako organizujemo druženja, prvi put je to bilo finansirano u okviru projekta Partnerstvo na delu, a kasnije smo nastavili da sarađujemo”, kaže profesor Nina Đorđević.

Iz druženja su se izrodile brojne uspomene, pa tako pojedini mladi Nemci dolaze i tokom leta u Vlasotince, u sopstvenoj režiji. Svake godine boravak obeleži jedna tema susreta. Ove godine to je građevinarstvo u okviru koje su učenici i profesori obišli i izgradnju Koridora 10.

Na pitanje šta je na njih ostavilo najveći utisak u proteklih nedelju dana, mladi Nemci su bili jednoglasni: gostoljubivost ljudi i ćevapčići. Nemački i srpski profesori dodaju da su u u godinama druženja stvorena doživotna prijateljstva.

(Kraj)

 


Podeli: