Nezavisni sindikat policije danas održao protest u Vranju

Nezavisni sindikat policije danas održao protest u Vranju
Podeli:

VRANJE – Nezavisni sindikat policije danas je u Vranju održao miran  protest zbog brutalnog hapšenja šestorice Srba na Kosovu  od kojih su  četvorica radnici MUP-a Srbije . Protest je počeo simbolično “u pet do 12” ispred Policijske uprave  Gnjilane u Vranju, gde se okupilo oko 150 radnika policijskih uprava Gnjilane i Vranje. Blažo Marković iz Predsedništva sindikata  rekao je da je 18000 članova sindikata trenutno uz svoje uhapšene kolege koje su prema njegovim rečima  “ poslužili kao kolateralna šteta u međunarodnoj igri“.

“ Hapšenje izvedeno na krajnje  brutalan način, a nasilničkog ponašanja nisu pošteđeni članovi porodica . Mi ćemo se ponovo okupiti za deset dana, očekujemo podršku države jer je svaki radnik policijske uprave koji živi na Kosovu sada na meti albanske policije „, rekao je Marković.

Miroslav Živković, advokat koji zastupa Nezavisni sindikat policije, kazao je da je istražni sudija EULEKS-a jutros odredio pritvor uhapšenima do 30 dana.

Radnici policije pozvali su danas   međunarodnu zajednicu, predsednika Borisa Tadića i ministra Ivicu Dačića da hitno reaguju kako bi njihove kolege bile oslobođene, jer im se neosnovano stavlja na teret krivično delo za koje je određena kazna do 15 godina zatvora.

Načelnik policijske uprave Gnjilane Dobrivoje Stojanović  rekao je danas za juGmediu da  je za 12 godina koliko ova uprava radi na teritoriji Vranja izdato oko 100.000 dokumenata upravo Albancima i da nije bilo ni jedne pritužbe.

(Kraj)


Podeli: