NIKAKO decu na sunce od 10 do 17 časova

NIKAKO decu na sunce od 10 do 17 časova
Podeli:

Znala sam da se sa sunca leti treba sklanjati u najtoplijem periodu dana, ali sam bila iznenađena kada sam čula da je neophodno da se deca sklone od 10 do 17 časova, prokomentarisala je učiteljica Milica Đurić.na održanoj edukaciji o odgovornom ponašanju na suncu u okviru kampanje „Zaštita za sve” u Osnovnoj školi “Dušan Radović u Nišu.

U periodu između 10 i 17 časova, kada je UV zračenje najviše,  neophodno da se deca sklone sa sunca, jer osetljiva dečja koža može da izgori i za pet minuta.

Istaknuto je i da, u periodima dana kada je UV indeks malo niži, boravak napolju takođe nije potpuno bezbedan i da bi deca tada trebalo da nose majice dugih rukava i pantalone dugih nogavica, jer veoma osetljiva dečja koža može da izgori za manje od 20 minuta.

Pored ovih mera zaštite, u ovom periodu dana, potrebno je takođe da nose kape s obodom, naočari sa UV zaštitom i da na otkrivene delove tela, pre izlaska na sunce i na svaka dva sata ponovo, nanesu preparat za zaštitu od sunca.

FOTO TANJUG / DIMITRIJE NIKOLIC 

Kampanju „Zaštita za sve“ sprovode Eucerin Srbija i Fond B92, uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.


Podeli:
  1. Ma is’na li? Pa naša deca nisu Smeško Belić.

Comments are closed.