Nikolina i Vuk najpopularnija imena u Leskovcu

Nikolina i Vuk najpopularnija imena u Leskovcu
Podeli:

Najčešća imena koja su roditelji u Leskovcu tokom 2017. godine davali devojčicama su Nikolina, Sofija, Dunja, Helena i Lena, a dečacima Vuk, Pavle, Nikola i Jovan.

Karakteristična imena davana dečacima su Vidan i Nikša, a devojčicama Iskra i Rea.

Imena deci najčešće biraju samo roditelji, ali ne treba zanemariti . stare običaje koje Leskovčani još poštuju, a to je da se ime daje po isključivoj želji kuma.

Inače, prema evidenciji matičnih knjiga, u 2017. godini upisano je 1.871. novorođeno dete a u Opštoj bolnici Leskovac rođeno je oko 1500 sa teritorije celog Jablaničkog okruga, što znači da se u knjige upisuju i deca rođena na nekom drugom području, mnoga od njih u inostranstvu.

 


Podeli:
 1. Nikolina- zar to nije hrvatsko ime? E jadni kad nemate bolja imena od Nikoline da date svojoj deci.

  4
  6
  • Izvinite, ali vi pojma nemate . Nikolina je izvedeno od muškog imena Nikola a koje je poreklom GRČKO, od imena – Nikolaos.

   6
   2
 2. Kako ja i zena da damo ime na dete kad mi se zena porodi? Ako bude musko kako, ako bude zensko kako? Mada mi pitamo kumovo misljenje.

  • Ako bude muško, nek se zove Gordon. A, ako bude žensko, Eleonora. Verujem da će se i kumovi saglasa se tim predlozima. Svako dobro!

   3
   1
   • „Flaš Gordon Krajinčanić“. Sviđa mi se. Srbin da bude i poljoprivrednik, komentator…Kosovo da odbrani. Premijer da bude.

  • Kako da mu date ime? Pa sa usta. Ili organizujte nagradnu igru na jugmediji, pa najbolji predlog nagradite sa kofu sirenje.

 3. Svuda gde su pare 29. marta 2018., 9:41 am

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, obučen je još pre 18. godina kako da se nosi sa hapšenjima. Oni koji su svojim aktivnostima u Otporu umnogome doprineli petoktobarskoj kontrarevoluciji a samim tim i današnjem neokolonijalnom položaju Srbije i okupaciji Kosmeta, sada „brane“ interese Srbije i srpskog naroda na Kosmetu. Ne radi se o ironiji sudbine, već prosto o pobedi politike srpske desnice, a ta politika uništavanja ekonomskog i političkog suvereniteta se sprovodi kroz razne partijske uniforme i kapitalističke kvazi ideologije, u zavisnosti od okolnosti. Što bi rekli članovi benda Rimtutituki: „Nećemo da pobedi narodna muzika“. E pa dobro, eto nama onda malo nenarodnog rokenrola. Mlađani MArko sa instruktorom simulira ispitivanje u policiji:
  https://www.youtube.com/watch?v=pcGn7noLaac

  4
  2
  • Češka nosić pri kraju videa. Ko bi rekao…Ja sam mislio da su na rukovodecim mestima u SNS ljudi koji se zalažu za zdrave načine života. Sada imam objašnjenje za neke stvari koje mi nisu bile jasne. I za opštu pljačku i sunovrat države i naroda.

Comments are closed.