Novi slivnici sa ključem

Novi slivnici sa ključem
Podeli:

U narednih 45 dana biće postavljeno 50 novih slivnih rešetki sa sistemom za zaključavanje, na najprometnijim lokacijama u gradu na kojima one nedostaju.

U ove radove lokalna samouprava uložiće 597.000 dinara, a ugradnju novih slivnih rešetki obavljaće firma Investgradnja iz Leskovca.

Sa radovima se danas krenulo na Bulevaru Nikole Pašića, a prioritet će biti i lokacije u blizini škola, javnih ustanova, kao i druge prometne saobraćajnice.

Prošle godine izvršena je i rekonstrukcija 24 gajger slivnika na saobraćajnicama gde je dolazilo do zadržavanja vode na kolovozu

“Od oko 3000 slivnih rešetki koje su ugrađene na saobraćajnicama, nedostaje još oko 200 njih. Kroz svaki ugovor na izgradnji ili rekonstrukciji saobraćajnice, predviđena je izgradnja novih slivnih rešetki sa sistemom za zaključavanje, što po našim saznanjima ima efekta, jer se smanjio procenat krađe”, kaže Ljiljana Mihajlović iz JP „Urbanizam i izgradnja“.

U cilju sprečavanja učestalih krađi slivnih rešetki sa gradskih ulica, od 2014. godine ugrađeno je 380 novih slivnih rešetki sa sistemom sa zaključavanjem.

(Kraj)


Podeli:
 1. Opaaa … Nova tura, nova avantura! Dokle bre više zamenjujete ukrađene slivnike? Nađite već jednom kradljivce.
  0  0
 2. kupleraj demokratija 22. avgusta 2017., 12:54 pm

  To kradu ovi sto prave svadbe u trajanju od tri dana i trosak od 40.000 evrova. Niko ih ne dira, oni su glasaci AV.
  0  0

Comments are closed.