Čekaju se reziltati uzoraka za još 28 pacijenata

Obolelo 90 od malih boginja, među njima 9 zdravstvenih radnika i porodilja

Obolelo 90 od malih boginja, među njima 9 zdravstvenih radnika i porodilja
Podeli:

Na teritoriji Jablaničkog okruga, u Leskovcu i Bojniku,  od malih boginja obolelo je 90 osoba, a čeka se na rezultate još 28 uzoraka, najnoviji su podaci Zavoda za javno zdravlje Leskovac.

U Bojniku i u dva okolna sela je obolelo 47, osobe svih uzrasta, od kojih 95posto nevakcinisani, nepotpuno vakcinisani i nepoznatog vakcinalnog statusa, a međi njima su i 4 zdravstvena radnika tamošnjeg Doma zdravlja. Hospitalizovano je osmoro  bolesnika i to sedmoro  na Odeljenju pedijatrije i jedna obolela osoba na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Vranju. Hospitalizovani su zbog teže kliničke slike morbila i  komplikacija upala pluća. 

Od 43 obolelih od morbila na području grada Leskovca, 84 posto nije vakcinisano, nepotpuno vakcinisano i nepoznatog vakcinalnog statusa. Od ukupnog broja obolelih petoro su zdravstveni radnici iz Opšte bolnice Leskovac.

Hospitalizovano je 6 bolesnika i to troje na odeljenju pedijatrije, dvoje na Infektivnoj klinici u Nišu i  jedna porodilja na odeljenju ginekologije  Opšte bolnice u Leskovcu. Hospitalizovani su zbog teže kliničke slike morbila i  komplikacija upala pluća. 

Epidemiološko ispitivanje obe epidemije i dalje je u toku.

Nakon prijavljenih epidemija malih boginja u opštini Bojnik i gradu Leskovcu  i dalje se na Jablaničkom okrugu sprovode pooštrene mere epidemiološkog nadzora nad morbilima, a u opštini Bojnik i gradu Leskovcu  dodatne aktivnosti u žarištu epidemija.


Podeli:
  1. lepo sam ja rekao da zdravstveni su najmanje vakcinisani i njihova deca..oni su i narpravili halabuku izbegavajuci vakcine i lazuci narod…ovo je sve maslo zdravstvnih radnika LENCUGA koji ne rade nista!!!! sada treba kazniti sve njih koji nisu svoju decu vakcinisali..od prvog do zadnjeg..

Comments are closed.