Oko 10.000 Nišlija na nogodišnjem koncertu Regine i Bijelog dugmeta

Oko 10.000 Nišlija na nogodišnjem koncertu Regine i Bijelog dugmeta
Podeli:

NIŠ – Na centralnom gradskom trgu Nišlije su  u novogodišnjoj noći zabavljale rok grupe “ Regina “ i “ Bijelo dugme „. Procenjuje se da je njihove nastupe pratilo izmedju pet i deset hiljada ljudi.

Po tradiciji, sa niške Tvrdjave u ponoć je ispaljen vatromet, a program na trgu završen je sat kasnije.

Lekari niške Hitne pomoći imali su u novogodišnjoj noći pune ruke posla zbog alkoholisanih lica, a dežurna ekipa zbrinula je i jedno trinaestogodišnje dete koji je zadobilo povredu prilikom bacanja petarde.

Reč je o povredi šake zbog koje je dete, nakon ukazane prve pomoći, zbrinuto na Dečijoj klinici„, kazali su agenciji Beta u Hitnoj pomoći.

Prema rečima lekara, otprilike 90 odsto svi onih koji su im se noćas obratili za pomoć učinili su to zbog tegoba izazvanih prekomernim konzumiranjem alkohola.

Sa javnih mesta nije bilo puno poziva zbog alkoholizma, ali zato ih je bilo zaista mnogo iz restorana i iz privatnih kuća i stanova„, kažu u Hitnoj pomoći.

Dežurni u toj zdravstvenoj ustanovi zbrinuli su u protekla 24 časa skoro 500 pacijenata, što je za stotinak više nego uobičajeno vikendom.

Posla je bilo je i za dežurne na niškoj ginekologiji, a prvu bebu u Novoj godini dobila je tridesetšestogodišnja Jelena Sermaz.

Ona je devojčicu dobila nakon drugog pokušaja vantelesne oplodnje.

Biljana Ljubisavljević


Podeli: