Oko 250 arheologa iz 40 zemalja obišli Narodni muzej u Leskovcu, a ovo ih je impresioniralo

Oko 250 arheologa iz 40 zemalja obišli Narodni muzej u Leskovcu, a ovo ih je impresioniralo
Podeli:

Narodni muzej Leskovac je u subotu ugostio više od 250 arheologa iz više od 40 zemalja, učesnika 24. međunarodnog kongresa LIMES koji se ove godine održava u našoj zemlji na arheološkom lokalitetu Viminacium.

Gosti iz čitavog sveta obišli su najpre arheološki lokalitet Caričin grad, a zatim i stalnu postavku Narodnog muzeja gde su im domaćini bili kustosi arheolozi Vladimir Stojanović i Nebojša Dimitrijević, i etnolog Jelena Radović.

Pored predmeta sa Caričinog grada arheolozi su se u muzeju upoznali i sa ostalim atraktivnim arheološkim lokalitetima iz našeg kraja kao što su Hisar, Mala Kopašnica i Skobaljić grad.

Neki od viđenih predmeta iz vitrina našeg muzeja ostavili su toliko veliki utisak, da su gosti insistirali da im kolege iz leskovačkog muzeja tokom sledeće nedelje pošalji detaljne slike tih istih predmeta koji se po njihovim rečima ne susreću često i u većim muzejima od našeg”, ističe kustos Nebojša Dimitrijević.

Poseta arheologa sa svih meridijana sveta arheološkom lokalitetu Caričin Grad, našem gradu i muzeju još jedna je potvrda značaja  bogatog  kulturno – istorijskog nasleđa kojim naš kraj obiluje, a koji prevazilazi granice naše države.


Podeli:
  1. Gde mi je Eva? Nisam je valjda odviko od komentarisanja na ovom portalu? :( Šteta, imao sam velike planove za nas dvoje. I majka se zaradovala… R.I.P.

    1
    3
  2. Bravo za mlade arheologe,etnologe i kustose.Oni su ono sto je najbolje u muzeju.

    5
    4

Comments are closed.