APEL JP PUTEVI SRBIJE

Oprez na putevima, moguće poledice

Javno preduzeće Putevi Srbije apelovalo je danas na vozače i ostale učesnike u saobraćaju da tokom vožnje narednih dana budu oprezni jer se pored niskih temperatura očekuju i sneg i poledice.

“Da budu posebno oprezni i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer se prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u naredna tri dana u svim krajevima Srbije očekuju niske temperature, snežne padavine i formiranje snežnog pokrivača na severu visine 5 do 10cm, a u ostalim krajevima 10 do 20cm”, navodi se u saopštenju ovog preduzeća.

Ekipe putara, tvrdi se, sa svom raspoloživom mehanizacijom 24 sata intervenišu na terenu i posipaju kritične deonice u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja.

“JP „Putevi Srbije“ apeluje na vozače da, zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura, moguće poledice i slabe vidljivosti na pojedinim deonicama, bez preke potrebe ne kreću na put, a ukoliko krenu da obavezno imaju zimsku opremu i lance u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na kolovozu”.