Otac i sin stradali od smrzavanja

Otac i sin stradali od smrzavanja
Podeli:

Miroslav (64) i Ilija Mitić (89) iz Duge Poljane kod Gadžinog Hana pronađeni su mrtvi u svom domaćinstvu i pretpostavlja da su preminuli usled niskih temperatura, prenosi “Blic”.

Njihova tela pronašao je jutros komšija iz susednog sela koji im je donosio hleb, nakon čega je obavestio policiju.

Tela su pronađena ispred kuće pa se pretpostavlja da su ekstremno niske temperature dovele do pogoršanja njihovog zdravlja i smrti, ali će se to pouzdano znati tek po okončanju istrage.

Inače, Jugmedia je samo pre dva dana pisala da je petnaestak podplaninskih i zabačenih sela u Opštini Gadžin Han, među kojima je i Duga Poljana, potpuno odsečeno od sveta više od 40 sati, a da su nadležni za čišćenje puteva na njih potpuno zaboravili.

Na teritoriji Gadžin Han ne postoji ni jedna lokalna televizija i funkcioniše samo opštinski zvanični sajt koji nije ažuriran pre dva meseca. Ljudi ne znaju kome da se obrate za pomoć i niko im u lokalnoj samoupravi ne odgovara na telefonske pozive“, kazao nam je tada odbornik u lokalnoj skupštini Damir Stojanović.

U Opštini Gadžin Han nije uvedena vanredna situacija zbog snežnih smetova i ekstremno niskih temperatura.

Pokušavali smo u toku dana da dobijemo predstavnike lokalnog Centra za socijalni rad kako bi saznali da li su stradali otac i sin bili njihovi korisnici i da li ih je neko obilazio, ali niko nije odgovarao na naše pozive. Na pozive nije odgovarao ni predsedenik Opštine Gadžin Han.

Dragan Marinković


Podeli: