Ovako leskovački učenici vide borbu protiv droge

Ovako leskovački učenici vide borbu protiv droge
Podeli:

Postoje različiti načini plasiranja informacija o štetnosti zloupotrebe psihoaktivnih supstanci u ciljnoj populaciji, a jedan od njih je i putem likovnih radova učenika srednjih i osnovnih škola, rečeno je sinoć na otvaranju  izložbe i dodela nagrada učesnicima likovnog konkursa pod sloganom „Igraj za zdravlje, droga, jok, bre!“ u organizaciji Odbora za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti.

Nagrade najmaštovitijm učenicima uručio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović

Učenik drugog razreda osnovne škole iz Kutleša Nemanja Đokić, Luka Stamenković iz petog razreda koji pohađa u leskovačkoj školi „Vuk Karadžić“ i srednjoškolac Nemanja Stanković, iz Srenje škole za tekstil i dizajn, pobednici su sa najboljim radobima u konkurenciji   235 radova učenika srednjih i osnovnih škola sa teritorije grada, koji su učestvovali na ovom konkursu.

Sem što učenici obogaćuju svoje znanje o štetnosti zloupotrebe psihoaktivnih supstanci s jedne strane, s druge strane saradnici i članovi odbora putem likovnih radova dolaze do saznanja šta koji uzrast smatra zdravim stilom života. Ta saznanja predstavljaju veoma značajne informacije odboru u kom pravcu treba da usmerava svoje preventivne aktivnosti“, kazala je predsednica leskovačkog Odbora za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti Jelena Mihajlović.

O najboljim radovima odlučivao je žiri u sastavu akademski slikar Bratislav Anđelković i profesori Jelena Mihajlović i Bojan Konstatinović, a ovo su pobednici u svim kategorijama:

U kategoriji učenika osnovnih škola od 1. do 4. razreda prvu, drugu i treću nagradu osvojili su:

Nemanja Đokić, učenik OŠ „Branko Radičević“ iz Brestovca, odnosno isturenog odeljenja u Kutlešu; Ana Đokić, učenica OŠ „Branko Radičević“ iz Brestovca, odnosno isturenog odeljenja u Kutlešu; Miloš Šaroljić, učenik OŠ „Svetozar Marković“ Leskovac.

U kategoriji učenika osnovnih škola od 5. do 8. razreda, prve tri nagrade osvojili su:

Luka Stamenković, učenik OŠ „Vuk Karadžić“ Leskovac; Mlađan Mitrović, učenik OŠ „Bora Stanković“ Bunuški Čifluk; Andrea Stojanović, učenica OŠ „Vuk Karadžić“ Leskovac.

U kategoriji učenika srednjih škola najbolji rad je imao Nemanja Stanković, drugo mesto osvojio je Darko Stefanović, dok je treće mesto pripalo Anđeli Kotlaji.

Svi su učenici „Škole za tekstil i dizajn“ iz Leskovca.

Specijalna nagrada dodeljenja je Školi za osnovno i srednje obrazovanje 11. oktobar.


Podeli:
  1. U komisiji za odabir najboljih radova Jelena Mihajlović, nastavnica likovnog u OŠ Vuk Karadzić, dodeli nagradu učenicima OŠ Vuk Kradzić … I pri tom se razume u bolesti zavisnosti i u verske sekte …. Blago nama sa njom ….

Comments are closed.