PANIKA u autobusu, zmija oko noge putnice

PANIKA u autobusu, zmija oko noge putnice
Podeli:

Na autobuskoj stanici u Vranju putnici niškog autoprevoznika na relaciji Bujanovac  – Beograd, pobegli su iz autobusa zbog zmije koja je gmizala na zadnjem sedištu.

O čitavom događaju obaveštena je policija koju je pozvao neko od putnika, a nakon izlaska na teren poziv je upućen i Komunalnoj policiji koja je hitro reagovala uz asistenciju stručnog lica iz Udruženja „Poskok“ iz Vladičinog Hana.

Naime, pre zakazanog polaska iz Vranja, smuk dug metar i po obmotao se oko noge jedne od putnica nakon čega je usledila panika, zbog čega su svi putnici sa šoferima privremeno napustili autobus.“ navodi Ivica Tašković, načelnik Komunalne policije.

Dvojica prolaznika Marko Stevanović i Oliver Dimitrijević, videli su da se nešto dešava sa putnicima oko autobusa i na sopstvenu inicijativu u međuvremenu uhvatili zmiju.

„Nije me bilo strah nijednog momenta, ušli smo kako bi pomogli ljudima“ kaže Stevanović dok kroz smešak dodaje da niko bez karte ne može da putuje.

Prvi pokušaj hvatanja je propao, jer je pobegla ispod sedišta, ja sam je tada povukao za rep, a drug je uhvatio za glavu tako da je sve proteklo u najboljem redu“ prepičava Dimitrijević dok objašnjava da straha nije bilo jer  i sam kod kuće čuva jednog gmizavca.

Odmah po uspešnom hvatanju na terenu je stigao i Vladica Stojković iz „Poskoka“ koji veruje da je ova neotrovnica  bila švercovana.

 

To je danas lukrativni biznis.Iako su zbog sunčanog vremena izašle iz hibernacije, sumnjam da je ušla sama, jer je u autobusu veliki broj ljudi, a njih vibracije odbijaju“ kaže on i navodi da je u proteklih nedelju dana imao četiri intervencija u domaćinstvima, u Vladičinom Hanu.

Prema rečima Taškovića, budući da počinju vrućine i da se očekuje najezda gmizavaca, građani trebaju da budu spokojni jer grad Vranje ima sklopljen  ugovor sa Udruženjem o hvatanju zmija.

Smuk je nakon fotografisanja okupljenih bezbedno odložen u specijalni sud, da bi kasnije bio pušten u neko prirodno stanište van naseljenih mesta.

Autobus sa putnicima nastavio je svoj put prema Beogradu sa dvadesetak minuta zakašnjenja

 

Milan Zdravković


Podeli: