Pirot u međunarodnoj mreži “Mišlenovih gradova“

Pirot u međunarodnoj mreži “Mišlenovih gradova“
Podeli:

Delegacija Pirota učestvovala je na 1. Međunarodnoj konferenciji “Održivi gradovi u 21. veku“, koja se održava u francuskom gradu Klermon Feranu, od 29. novembra do 1. decembra.

Konferenciji u Klermon Feranu, prisustvovao je i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, u pratnji delegacije Pirota koju čine direktor Slobodne zone Pirot dr Dragan Kostić, direktor marketinga SZP Aleksandar Simonović i šef kabineta gradonačelnika Aleksandar Ćirić.

Grad Pirot se našao među tridesetak gradova iz različitih delova sveta koji će učestvovati u međunarodnoj mreži gradova u kojima kompanija “Mišlen“ ima svoje fabrike, a na inicijativu Olivijera Bjankija gradonačelnika Klermon Ferana, u kome je sedište multinacionalne kompanije “Mišlen“, u toku je formiranje međunarodne mreže “Mišlenovih“ gradova.

“Ponosan što u Pirotu uspešno radi kompanija Mišelin, gde zapošljava 3.500 radnika, i velika je čast biti na skupu među trideset gradova iz celog sveta, gde radi ova kompanija. Mislim da će ova internacionalna mreža Mišelinovih gradova nastaviti da živi i nadam se da će biti ovakvih sastanaka i van Francuske”, rekao je gradonačelnik Pirota koji je imao i kratak sastanak sa predsednikom Mišelin korporacije Žan Dominik Senarom.

On je dodao da je veoma važna činjenica da kompanija Mišelin stalno ulaže u usavršavanje stručnjaka iz Pirota koji rade u Mišlenu,i da je trenutno deset pirotskih stručnjaka na usavršavanju u Klermon-Feranu, u sedištu kompanije.

Vasić se posebno zahvalio gradonačelniku Bjankiju na ideji da se povežu svi gradovi gde funkcioniše Mišlen, jer su kako kaže, tek sada kada su videli da na konferenciji imaju predstavnike gradova iz trideset zemalja, shvatili koliko je to velika kompanija.

Cilj lokalne samouprave u narednom periodu u Pirot dovede i neke od dobavljača Mišelina čime bi se dodatno unapredio poslovni ambijent u gradu ali i omogućilo novo zapošljavanje

Predstavnici Slobodne zone Pirot Dragan Kostić i Aleksandar Simonović, koji pored Vasića učestvuju na konferenciji, juče su predstavili projekat Zelenog logističkog centra Slobodne zone Pirot, koji je usklađen sa ciljevima Mreže. Oni su, takođe prezentovanli i rezultati rada i pogodnosti koje Slobodna zona Pirot nudi investitorima.

U panel diskusiji, Vasić i Kostić istakli su pozitivan uticaj Mišlenove fabrike u Pirotu na povećanje zaposlenosti i podizanje životnog standarda građana, i izrazili nadu da će poslovanje “Tigar Tajersa“ i ubuduće uticati na razvoj domaćih malih i srednjih preduzeća, koji će biti angažovani kao njihovi dobavljači.

Z.Panić

 


Podeli:
  1. Tigar Babusnica 01.12.2017., 17:26

    Hvala sto nas nisu zaboravili kao i nas standard.Hvala bogu te babusnica nije francuska prcija.

Comments are closed.