Počela izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa “Zapadni kej“

Počela izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa “Zapadni kej“
Podeli:

Polaganjem kamena temeljca danas je na prostoru pored mosta “Gazela“ i pirotskog Šetališta Kej kraj Nišave u Pirotu, počela izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa “Zapadni kej“, a završetak radova planira se za jul.

Radove su svečano otvorili gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i investitor Boban Mijalković, a izvođač radova je Privatno preduzeće “Raz“ iz Novog Sada.

Investititor vlasnik firme “Densi d.o.o.“ iz Pirota Boban Mijalković kaže da je ih je lokacija  pored pirotskog Keja i Nišave insprisala za jedan ovakav projekat koji će trajati u narednih pet godina.

“U tom periodu će na ovoj lokaciji biti sagrađene četiri zgrade sa 10 hiljada metara kvadratnih stambenog prostora i sa oko 120 stambenih jedinica. Vrednost radova u prvoj fazi je negde preko milion evra a do kraja  investicije oko pet miliona evra. Pored stambenog biće i poslovni prostor. U jednoj od zgrada se planira izgradnja vrtića, a u prizemlju jedne od zgrada će biti fitnes centar”, kazao je Mijalković,  dodajući da će cena po kvadratu biti oko 800 evra.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić naglaša da podržava sve investicije koje vode razvoju grada,  kao i da malo ko razmišlja da će grad da se širi u stambeno-poslovni prostor i da ova lokacije nije atraktivna.

“Širenje grada nizvodno od “Gazele“ za nas je izuzetno dobro i svaku vrstu te inicijative mi podržavamo. Želimo da ovde popravimo infrastrukturu. Počeli su već radovi na kraku Ulice Vojvode Mišića, radimo projektnu dokumentaciju za Kej nizvodno do Gazele. Ovde se pripema i lokacija za izgradnui velikog trgovinskog lanca iz Nemačke “Lidl“, istakao je Vasić.

Prema njegovim rečima, ovde je i novi nivo gradnje koji u Pirotu do sada nije postojao, a radi se mali kondominijum, tačnije grad u gradu.

“Treba sve to promovisati jer je to dokaz da Pirot ima kupce za ovaj novo gradnje.  Gradnja će biti na višem novou i po materijalima koji će biti ugradjeni i stepenu energetske efikasnosti koji želimo da promovišemo”, ističe Vasić, poželevši sreću investitoru.

 


Podeli:
  1. Pa vasic je strucnjak za rusenje kranova i prekid zapocetih gradilista(DUKAT,RASADNIK,SENJAK,CIGLANA),a ne za otvaranje novih gradilista.

Comments are closed.