Pola veka škole koja uči decu da je svet satkan od različitosti

Pola veka škole koja uči decu da je svet satkan od različitosti
Podeli:

Punih 50 godina Škola za osnovno i srednje obrazovanje “11. Oktobar” u Leskovcu vaspitava i uspešno obrazuje učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, učeći ih da je ovaj svet satkan od različitosti, da se razlike prevazilaze i da je prostor iza zidova škole mesto u kojem se svi međusobno vole i poštuju.

Uspeh u svom radu ova ustanova postiže zahvaljujući svom kadru i rukovodstu škole ali i zahvaljujući brojnim pojedincima, organizacijama i preduzećima, istaknuto je na današnjoj Svečanoj akademiji  u Leskovačkom kulturnom centru, kojom je obeležila svoj jubilej 50 godina postojanja i rada.

Prvi među njima je Grad Leskovac, rečeno je, te je tim povodom gradonačelinikou Goranu Cvetanoviću uručena povelja za izuzetan doprinos na polju edukacije i tehnološkog razvoja.

Posebno je zadovoljstvo kad imate čast da čestitate jedan prelepi jubilej, pola veka od osnivanja i rada vaše škole, pri tome moje je zadovoljstvo još veće iz razloga što vaša škola nosi naziv 11 oktobar, kao i dan kada je oslobođen grad Leskovac u drugom svetskom ratu”, rekao je gradonačelnik.

Škola za osnovno i srednje obrazovanje 11 oktobar počela je sa radom davne 1968/1969 godine sa 39 učenika raspoređenih u 3 odeljenja.


Podeli:
 1. Obavestenje 10.10.2018., 17:29

  Osim duge tradicije, recite mi sta je skola unapredila u svom radu u proteklih 5 godina.Ja cu vma reci i to sa dugogodisnjim iskustvom u ovoj oblasti. NISTA. Nikakav pomak osim sto je direktoru zaposlena citava familija na drzavne jasle.Proverite novinari i demistifikujte ovakve mediokritete. I objavite poneki komentar…

  15
  48
  • Skola je unapredila mnogo toga, pocev od senzorne sobe, igralista ispred skole, obnovljene su sve ucinioce i sanitarni cvor uz pomoc lokalne sauprave i dobrocinitelja. Iznoseci insinuacije a pritom skrivajuci svoj identitet, dovoljno govori o vama, odnosno o pakosti i ljubomori.

   22
   8
  • Leskovcanin 10.10.2018., 19:57

   Ova skola je ponos ovog grada. Svaka cast rukovodstvu skole i vodecim ljudima grada na brizi o ovoj deci. Samo tako nastavite.

   25
   9
   • Kako vas bre nije sramota. Vi navodite da ste sredili sanitarni cvor i igraliste ispred skole, pa to li je napredak u 21 veku.Ma sigurno ste ziveli bez svega toga pa vam je to sad galakticki nspredak.Koje je to ulaganje u senzornu sobu voleo bi da znan.Nikakvo.Da se razumemo, vi jednostavno nemate sirinu da shvatite da sredjivanje WC-a nije napredak i niste me demantovali da li je direktoru zaposlena cela familija zato sto je sredio „sanitarni cvor“.

    9
    17
    • Paralija je zakon 11.10.2018., 08:43

     U pravu je „Obavestenje“, morate da upoznate mlade sa standardima razvijenog sveta, a ne da im namecete wc i semafore kao dostignuca civilizovanog sveta.

     7
     14
    • Ovo nije Svajcarska ili Svedska, treba biti realna u ocekivanjima, deci treba da se obezbedi normalno funkcionisanje i prijatan boravak u skoli. Krijuci se, ne navodeci ime i prezime pokazujete samo da gajite licni animozitet prema odredjenim ljudima, iznoseci neke insinuacije, tako da Vasi komentati su irelevantni, plod mrznje, ljubomore i zavisti.

     11
     7
     • Srbenda Obična 11.10.2018., 10:53

      Tačno, ovo nije ni Švajcarska a ni Švedska, upravo zbog takvih kao što si ti. Još želiš da nam predstaviš za ispravan stav da i dalje ostanemo orijent, pusto tursko gde je vrhunski civilizacijski domet imati toalet. Ja sam prošle godine potrošio 4-5.000 evra da napravim kupatilo pa se to nije nigde pojavilo kao vest, nidi idem po naselju i vičem: eej, ljudi, napravio sam novo i moderno kupatilo sa veceom.
      To se podrazumeva. A nisam ni Švajcarac a ni Šveđanin, ko bi rekao.

      6
      11
     • Deci je od osnivanja škole obezbeđeno normalno funkcionisanje i prijatan boravak u skoli. Govorimo o učinku aktuelnih rukovodioca. Za WC i senzornu sobu cela familija na drežavne jasle e to govori o moralnom integritetu ljudi koji hvale takve postupke.

      9
      6
  • I tvoja deca neka zavrse Farmaceutski fakultet i postanu magistri farmacije sa izuzetnim prosekom, i to sve sa 24 godine pa ce i oni brzo da se zaposle. Sve moze kod nas da se oprosti osim uspeha. Zavist i ljubomora te izjedaju!

   8
   4
   • Sirotinja u glavu 12.10.2018., 05:43

    Ima na birou farmaceuta koliko hoces, narocito posle zatvaranja drzavnih apoteka.Svi su oterani na biro i kod privatnika a tvoji odma na drzavne jasle. Polako svi cete nazad u svoje zavicaje gde …

    2
    8
    • Da si malo informisan znao bi da trenutno na birou nema farmaceuta. Izjeda te ljubomora, zato ti se tako i vraca u zivotu, jer si pakostan.

     • Pa što ne raspišu konkurs pa da vidite da li nema farmaceuta, a ne na kvarno prijem dva člana iste porodice. Nema veze ionako će da traje dok vas štiti AV, a onda ….

      3
      7

Comments are closed.