Porodila ženu u ambulantnim kolima kao pravi akušer

Porodila ženu u ambulantnim kolima kao pravi akušer
Podeli:

Medcinska sestra iz hitne službe Doma zdravlja u Grdelici Marija Žikić (27) obavila je jutros svoj prvi porođaj tako što je u ambulantnim kolima, na putu do Opšte bolnice Leskovac, porodila M.I. iz te varoši i to tako stručno da je zadivila i same iskusne ginekologe i akušere.

Sve je odrađeno po propisu, pupčana vrpca pravilno presečna, sve sterilno, a kada je porodilja smeštena kod nas na odeljenju ispala je posteljica, obrađena je pordilja, pregledana beba i sada se obe osećaju dobro”, kaže za Jugmediu načelnica Odeljenja ginekologije i akušerstva Slađana Stojanović.

Kada se kroz školsko obrazovanje prođe učeći, nema iznenađenja u praksi

M.I. je dobila zdravu devojčicu koja je posle porođaja odmah zaplakala na radost i majke i medicinske sestre sa četiri godine radnog iskustva u hitnoj pomoći.

Nije me bilo strah jer sam po obrazovanju babica, pa sam na školskoj praksi prisustvovala porođajaima i kada je ovaj porođaj počeo znala sam šta trebam da činim. U kolima hitne pomoći je bio sav pribor. Samo sam pomalo uplašenu ženu smirivala i molila je da pravilno diše”, objašnjava Žikićeva i ne krije sreću što se sve završilo sa srećom.

M.I. je to drugi porođaj i drugo dete. Devojčica koja je jutros oko 7,15 sati došla na svet, teška je 2,4 kilograma i dugačka 50 centimetara.


Podeli:
 1. Bravo Marija!!!!svaka cast,sve pohvale za strucnost,hrabrost i sve ostalo.Bravo kraljice..

  34
  3
 2. Bravo za struvcnost i lepotu ove mlade zene

  33
  3
 3. Bravo Marija!! Otklonila si sve sumlje u svoju stručnost!!!

  15
  7
 4. Bravo Maro ❤ ponosni smo svi na tebe! Steta sto ovakve medicinske sestre godinama rade po ugovoru, uce nemacki i napustaju zemlju.

  26
  3
 5. Bravo Marija! Još jednom se pokazalo da je SNS kadar uvek spreman da bude na visokom nivou stručnosti i uvek spreman da pomogne svakome kome je pomoć potrebna.

  23
  45
 6. Ne mogu da verujem o cemu pisete. Takvih porodjaja je bar desetak godisnje i tu se priroda sama pobrine za zavrsetak. Pogotovu kada je zena viserotka. Pozivam vas kad se sledeca porodi.

  18
  27
 7. Јужна пруга 15. avgusta 2018., 5:36 pm

  Девојка школована, знала шта да ради. А сада када почну да се запошљавају( и већ се запошљавају) што ванредно завршавају средњу медицинску, јер школован кадар бежи и одлази за Немачку, куку и леле нама, не смем ни да замислим како ће да буде. Када желите да одете за немачку један од услова је редовна школа. Нека нам је Бог у помоћи…

  16
  2
  • Јужна пруга 15. avgusta 2018., 8:34 pm

   Када боље размислим, и ови што ванредно завршили средњу медицинску нису лоши, само да не почну ботови да нас лече !

   10
   1
 8. E kad za neku godinu zatvore redovnu medicinsku onda ce nas preuzeti prekvalifikantkinje iz SNSa.Onda nek nam je bog u pomoci.

  18
  3
 9. Bravo Marija! Stručnost, prisebnost i sve ono što krasi medicinsku sestru, znam da poseduješ, moj naklon, a zlurade komentare obojene politikom treba ignorisati. Zar ste zaboravili šta to beše plemenitost?

  9
  1
 10. Apsolutno se slazem.Da li svako ko odradi posao za koji se skolovao treba da bude u novinama.Alo ljudi zena jeste babica, i kao sto rece covek porodila bi se sama i bez icije pomoci.Ja otvorila mislim, uradjena unutrasnja rotacija ploda, pa stvarno pomogla zeni, kad ono mosa.Ali sns kadar je sns kadar.Ucimo bolje nemacki i bezanija, toliko o nasoj strucnosti kad se divimo ovakvim stvarima.

  7
  4

Comments are closed.