Porodilište: Rođena 161 beba, Leskovčanke rađaju i osmo dete

Porodilište: Rođena 161 beba, Leskovčanke rađaju i osmo dete
Podeli:

Od početka 2018. godine u leskovačkom porodilištu obavljen je 161 porođaj, 5 manje nego u istom periodu lane, ali je istovremeno nastavljen trend rađanja trećeg, četvrtog, petog i osmog deteta.

Prema podacima koje smo dobili od načelnice Odeljenja Ginekologije i akušerstva Opšte bolnice Leskovac Slađane Stojanović, ovde se dnevno najviše rađalo po 8 beba u tokui 24 sata, i prošle i ove godine, u periodu od 1. januara do 5. februara.

Od početka ove godine u leskovačkom porodilištu zabeležena su 4 blizanačka porođaja, a u isto vreme prošle godine 3

To se desilo 1. janura prošle i 1. januara ove godine. Prošle godine se rodilo još 4 puta po 8 beba u toku 24 časa, a ove još tri puta po 8, do današnjeg dana. Najteže nam je bilo kada se prošle godine, 28. januara, rodilo samo jedno dete, dečak, a ove jedna devojčica, 17. januara“, objašnjava Stojanovićeva.

Iako je broj porođaja u blagom padu još od kraja 2016. godine, i dalje je veliki broj majki koje se odlučuju za veći broj dece.

Tako je, na primer, od početka 2017. do 5. februara iste godine, bilo 15 trećerotki, 5 četvororotki, 2 petorotke, 1 osmorotka i jedna žena je rodila 10. po redu dete.

U ovoj godinu u istom periodu 18 žena je rodilo svoje treće, 3 četvrto, 1 peto i 1 osmo dete.


Podeli:
  1. ta sa desetoro da nije iz „podvorca“

    • Jok, to je white middle class Family iz „lopovke 2“. Možda je iz Sat-male. U čemu je problem, misliš da ONI nisu leskovčani?

Comments are closed.