Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić: Porodica je najvažnija

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić: Porodica je najvažnija
Podeli:

“Uvek imam vremena za suprugu Ivanu i decu i to je lepo provedeno vreme. Darko je učenik sedmog razreda, Vuk ide u peti razred a Anja ima 4,5 godine. Školom me najviše okupira Vuk, a Anja slobodnim aktivnostima. Darko je postao samostalan, ima dosta obaveza u školi, trenira fudbal i bavi se i drugim sportovima. Ako čovek nema vremena za svoju decu, za porodicu, za šta drugo ima?”, pita se u eksluzivnom intervju za agenciju “juGmedia” predsednik opštine Pirot Vladan Vasić.

Vladan Vasić (40) je diplomirao na Elektronskom, a magistrirao  na Ekonomskom fakultetu. U politiku je ušao 2000. kao odbornik DOS-a, a 3 godine kasnije postao najmlađi predsednik u istoriji opštine Pirot. Funkcioner je URS. Prvi put govori o svom privatnom životu.

– Umete li da kuvate, koliko vam je kuhinja bliska?

Ne. Od jela znam da spremim kajganu i da deci skuvam jaja i viršle, ako Ivana nije kući, a kuhinja mi je bliska samo kada iz nje izlaze ukusni mirisi.

Koji specijalitet posebno volite.

Volim gust pasulj i musaku, a u kafani naručujem najviše ovčiju pljeskavicu.

– Kad ste u kafani koju pesmu naručujete?.

Pored Bešlićeve ‘’Beogradjanke’’ to je i pesma ‘’Jesen u mom sokaku’’.

Idete li u pozorište?

Ne često, uglavnom kada dolaze predstave sa strane. Poslednju predstavu koju sam gledao je bila predstava Edvarda Olbija ‘’Ko se boji Virdžinije Vulf’’.

-Vodite li i svoju decu u pozorište

-U pozorište idem pre svega sa suprugom Ivanom jer teško usaglašavamo naše sa školskim obavezama dece. Ipak, kada nas dvoje imamo karte za predstavu, a ne stignemo da odemo, damo ih deci, pa ona odu u pozorište.

Koju vrstu muzike slušate, imate li omiljenu pesmu i pevača?

Volim pop iz osamdesetih. Tu su omiljeni pevači Zdravko Čolić, Magazin, Riblja čorba,Novifosili… Ali u poslednje vreme volim da slušam popularnu ozbiljnu muziku. Možda to dolazi s godinama. Od dece uzimam diskove koju dobijaju uz predmet muzičko vaspitanje i tu muziku slušam ujutru, dok se brijam i spremam za posao.

– Koju ste poslednju knjigu pročitali?

– Navešću tri poslednje. Prva je jedna od najboljih knjiga koju sam pročitao u svom životu – ’’Ognjena kapija’’ Stivena Presvilda u kojoj se opisuje čuvena bitka kod Termopila 480. godine pre nove ere. Druga je od mog prijatelja i školskog druga Dejana A. Milića ’’Noć duga godinu dana – Vinkovački ratni igrokaz 1990-1991.“, u kojoj opisuje rat u Vinkovcima i svoje vojničke dane, a trenutno čitam jednu fantastičnu knjigu koja se odnosi na istoriju matematike ’’Propagajeva teorema’’ od Deni Geča.

-Volite matematiku?,

Veoma. Stalno deci pričam da je matematika najvažniji predmet. Deni Geč u ’’Propagajevoj teoremi“ čitaocima slikovito prenosi  istoriju matematike od Talesa do novih dana na jedan novi način. U njoj ima i mnogo zadataka koje sam ovih dana postavljao svojim prijateljima.

Matematika je i inače bliska Piroćancima, a imate li neki hobi?

Ako se šetnja ili povremeno igranje basketa može nazvati hobijem, onda – da. Unazad nekoliko godina igram basket sa drugarima, obično nedeljom u 10 sati u Sportskoj hali ’’Kej’’. To je ekipa mojih prijatelja koji nemaju dodirnih tačaka sa politikom – otkriva u intervjuu predsednik opštine Pirot za agenciju ’’juGmedia’’.

(Kraj)

 

 

 

 


Podeli: