Predstavljene dve knjige o dobroj vili sa Radan planine

Predstavljene dve knjige o dobroj vili sa Radan planine
Podeli:

Puno toga je ispričano o Zorici Arsić, medicinskoj sestri koja živi na Radan planini a sada su priče smeštene i u dve knjige, “Gospodarica planine – žena među vukovima” autora Vojslava Stamenkovića i “Dobra vila sa Radan planine”, Dragana Stamenkovića koje su predstavljene leskovačkoj publici u holu Leskovačkog kulturnog centra.

Veliki broj prisutnih i traženje mesta više,  govori o interesovanju posetioca za ove knjige jer priča o Zorici sama po sebi već je dovoljno interesantna, a ova neobična žena živi sama u svom domu na Radan planini, po profesiji medicinska sestra, koja se vratila u planinu i vodi usamljenički život ,često pomažući staračkim domaćinstvima pružajući im potrebnu medicinsku negu.

Zorica Arsić je dobitnik nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” i inspiracija je mnogim umetnicim,a a kroz ove dve knjige predstavljen je život na planini sa ljudima i zverima.

Ovu nesvakidašnju promociju, svojim nastupom učinio je lepšom i guslar Miljan Toković a podršku Zorici i autorima pružili su i članovi Kluba Pustorečana iz Niša.


Podeli:
  1. Dama, sa hrabrim srcem gorstaka, jurodiva po lokaciji, pitomog pogleda:prvi utisak!!!

Comments are closed.