PREMIJERNO Prva pesma o Srbiji napisana posle 10 godina, a snimile je leskovačke Bubamare (VIDEO)

PREMIJERNO Prva pesma o Srbiji napisana posle 10 godina, a snimile je leskovačke Bubamare (VIDEO)
Podeli:

“Srbija je velika tajna”, po tekstu Desanke Maksimović, a u izvedbi leskovačke grupe “Bubamare”, koja je ove godine proslavila svoj 45. rođendan, pesma je koja je otvorila pod Avalskim tornjom današnju promotivnu kampanju “Vidi Srbiju” u organizaciji Turističke organizacije Srbije.

Članovi “Bubamara” su prvi bend koji je posle više od decenije otpevali i snimili jednu rodoljubivu o Srbiji, a koja će biti zaštitni znak ove kampanje i u drugim gradovima naše zemlje tokom ovog leta. Planirano je i snimanje spota.

U nastavku vam ekskluzivno prezentujemo prvu rodoljubivu pesmu napisanu o Srbiji, nakon što su to uradile sestre Karić, nekada popularni duo “DnD”:

Muziku na tekst Desanke Maksimović napisao je leskovčanin i frontmen “Bubamara” Dragan Mišić – Menda, a za aranžman je bio zadužen proslavljeni kompozitor Rade Radivojević.

Ova manifestacija na Avali bila je i povod da Turistička organizacija Leskovac promoviše predstojeći karneval i Roštiljijadu.

Na linku ispod se nalazi pesma grupe “DnD”, pa uporedite koja vam se više sviđa:


Podeli:
 1. A Amadeusi i spot sa Zandari od pre neku godinu?

  1
  1
 2. Obe pesme su vrhunski kič.

  8
  1
 3. Dobra je pesma Bubamara, gledao sam ih u Zikinoj sarenici!

  1
  9
 4. Pre smo pevali:“sred pusaka bajoneta straze oko nas tiho krece nasa ceta kroz Bilecki kras

 5. A sad smo svi naprasno patriote i stidimo se svoje komunisticke proslosti!?

  3
  2
 6. Hehe, ne bi bilo lose da vidimo tu notnu svesku u koju je „frontmen Bubamara“ zapisao tu kompoziciju. A jos bi zanimljivije bilo da klavijaturista procita te note. Ali, sta ima veze, narod pije mnogo stosta pa ce i ovo. Vazno da se okrece. S obzirm na organizatora zanima me koliko nas kosta pesma?

Comments are closed.