Prijem medicinske sestre kod ministra zbog stručno obavljenog porođaja

Prijem medicinske sestre kod ministra zbog stručno obavljenog porođaja
Podeli:

Medicinsku sestru iz hitne pomoći Doma zdravlja u Grdelici  Mariju Žikić (27), koja je vešto obavila porođaj u ambulantnim kolima, primiće lično ministar zdravlja Zlatibor Lončar, u utorak, 21. avgusta, saznaje Jugmedia.

Kako je pisao naš portal, ova sestra je pomogla da na svet dođe zdrava devojčica na putu od Grdelice do Opšte bolnice Leskovac, i to, prema navodima akušera, veoma stručno, iako za četiri godine rada nije imala dodir sa akušerstvom.

Porodila ženu u ambulantnim kolima kao pravi akušer

Marija Žikić, naime, nije u stalnom radnom odnosu, pa je moguće, da pored pohvale za savršeno obavljen porođaj, od minsitra Lončara dobije i stalni posao.

Ne znamo da li je ministar čitao tekst Jugmedie, koji su preneli svi beogradski mediji, ali saznajemo da je sugestija o prijemu došla od gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića. Marija će na put do ministra krenuti s direktorom leskovačkog Doma zdravlja Slavišom Božićem.


Podeli:
 1. Pravi humani i profesionalni gest medicinske sestre, sve najbolje u daljem poslu. Odlicno je sto gradonacelnik, direktor i samo ministarstvo umeju da cene ovakve ljude.

  12
  21
  • Porodila dete i sta sada? Koliko je sestara i dr.opste prakse porodilo decu u Medvedjanskim selima, Crnoj Travi… pa se ne pise o njima. Nazadno ludilo nema granica. Znaci gospode boze! Pa onda i nase babe treba da budu primljene kod ministra.

   31
   6
 2. Лепото, Марија, знаш ону „Тешко Рајка, рађа Трајка.Остала сам тако, нероткиња.

  2
  8
 3. Sve pohvale Mariji..gest je odlican ali je strucnost ispred svega.Lepo je sto nas gradonacelnik brine i nagradjuje strucnost i znanje u saradnji sa ministarstvom.Mariji zelim da tako nastavi u daljem radu.Srecno.

  7
  18
 4. A sta je sa svim lekarima Leskovacke bolnice koji rade na odredjeno i spasavaju zivote pacijentima, pa i sa onima u Domu zdravlja njih ko sljivi, sestra jos plavusa kod ministra lepota. Da je strucno obavila posao to stoji mada i leka iz vlasotinacke hitne je obavio porodjaj u kucnim uslovima bio na tv Prva i toliko i dalje je pod ugovorom a sluti da ce ostati bez posla

  20
  4
  • Ali Djole nije dovoljno napredan da bi ga primio Loncar, a ima i lekar je,a poznato je da u nasoj drzavi ne napreduju sa titulom.Pozdrav za dr Djoleta,a od ove mi se s.re vise.

   20
   3
 5. Nobelova nagrada će brzo u Leskovac, vidim ja…

  14
  2
 6. Lepo što će koleginica doći do rešenja za posao. Koliko se sećam nekada je u medicinskoj školi postojao predmet Ginekologija i akušerstvo, tako da je uvažena koleginica trebala da ima dodira sa tom tematikom! Koliko je doktora i medicinskih sestara iz bivšeg doma zdravlja Vučje uradilo takvih stvari al ne odoše ni kod direktora DZ Leskovac a kamoli kod ministra. Očigledno nisu bili dovoljno ,,napredni,, u radu.

  8
  2
  • Moja baba zegorka se sedam put porodila i svi zivi i zdravi.a poradjala je njena tetka ljubica ratkova.pa ona je trebala direkno kod druga tita u maršalat.

   11
   2
  • Daj ne insinuiraj! Mnoge su bile napredne, ali je jedna bez fakultetskog obrazovanja i iskustva iz struke smireno docekala dete na svet ko matora babica, a ne devojka koja radi na odredjeno i jos neuslovno u kolima. Zasluzeno sasvim. Bravo! Izuzetak se nagradjuje.

   6
   5
  • …a sta cemo sa majkom i bebom??? ko ce njih da primi ili ce celog zivota primati socijalnu pomoc par hiljada

Comments are closed.