Priređen prijem za borce sa karaula na Kosovu i Metohiji

Priređen prijem za borce sa karaula na Kosovu i Metohiji
Podeli:

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i predsednik Skupštine Dejan Tričković organizovali su danas prijem za starešine i vojnike  sa karaula „Gorožup“, „Deva“, „Morina“, „Košare“ i „Ćafa Prušit“, koji su tokom trajanja bombardovanja  na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine bili na strateški važnim uporištima.

Gradonačelnik Milenković je istakao da je bez sumnje period bombardovanja ostavio ogromne posledice za sve nas i uništio mnoge domove. 

„Bilo je to teških 78 dana za sve Vranjance, za ceo Pčinjski okrug, za celu Srbiju, ali je za vas vojnike, sigurno bilo najteže. Dok ste bili pod neprekidnom paljbom i na meti bombardera, odgovorno ste čuvali naše živote i našu domovinu“, rekao je Milenković i dodao da će vrata Gradske kuće uvek biti otvorena za vojnike jer je po ljudskoj savesti i moralnoj dužnosti to najmanje što Grad može da učini za njih.

Potpukovnik u bataljonu veterana te 1999. godine, Dragutin Dimčevski, zahvalio se gradskom rukovodstvu na prijemu ističući da su prisutni u vreme rata bili mladići koji su se hrabro borili za našu otadžbinu.

„Nažalost, deo njih je dao svoje živote i takvu žrtvu nikada ne smemo da zaboravimo. Danas se podsećamo svih strahota koje nam je doneo rat 1999. godine. Vaša borba tada odraz je velike hrabrosti i požrtvovanosti“, istakao je Dimčevski.

U nastavku obeležavanja godišnjice NATO bombardovanja, sutra će ispred spomenika poginulim borcima biti održan komemorativni skup.

 


Podeli:
  1. Veliko Hvala ratnim veteranima.Zelim vam puno srece,zdravlja i dug zivot.
    0    0

Comments are closed.