Za prljavi Niš nisu krivi komunalci

Za prljavi Niš nisu krivi komunalci
Podeli:

Do pre par godina Leskovac je nosio epitet najprljavijih gradova na jugu Srbije, međutim po onome što je naš foto reporter zabeležio juče u Nišu, čini se da ovaj grd na Nišavi ima velike šanse da preuzme tu „počasnu“ titulu.

Ništa bolju sliku ne zatičemo ni na Paliluli

Smrad, plastične kese, đubre i otpaci, čekaju vas na samom izlasku sa autobuske stanice u centru grada, tamo gde svaki domaći i strani posetilac dolazi i vraća se iz Niša sa utiscima, u ovom slučaju, veoma ružnim.

Sami smo krivi za ovo. Komunalci čiste čak i noću, ali ne mogu da postignu da pokupe sve ono što smo mi u stanju da bacimo na ulicu“, pričaju nam Nišlije koje smo zamolili da nam prokomentarišu zabeležene fotografije.

Ohrabrujuće je jedino to da se po prvi put da čuje i komentar kojim osuđujemo i sami sebe kada se pogledamo u ogledalo i da nam drugi nisu krivi.

Možda bi strožija kaznena politika lokalnih vlasti uspela da dovede u red i očisti ovu ružnu sliku sa gradskih ulica prestonice južne Srbije. Možda se ugledaju i na Leskovac, pa preuzmu formulu za rešavanje ovog problema.

Leskovac, inače, nije više prljav grad, zahavljujući konstantsnim ulaganjima u JK Komunalac, podizanjem svesti građana, ali čišćenjem deponija i uređenjem prostora tokom vkenda. Blistav još nije, ali važno da je kampanja dugoročnog karaktera i da se polako menja svest Leskovčana.

Dragan Marinković


Podeli: