Prokuplje dobija najsavremeniju Zelenu pijacu

Prokuplje dobija najsavremeniju Zelenu pijacu
Podeli:

Izgradnjom prilazne saobraćajnice i parkinga, na prostoru ispod poljoprivredne škole Radoš Jovanović Selja, počela je realizacija velikog projekta čijim okončanjem će Prokuplje dobiti novu Zelenu pijacu.

U Opštinskoj upravi, kažu da je u toku prva faza, a ukupna vrednost radova koji će obuhvatiti i izgradnju mosta premašuje milion evra koje je posredstvom Evropske investicione banke obezbedilo Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, pišu Večernje novosti.

“Ljudi iz Toplice će dobiti savremenu pijacu izgrađenu po najnovijim standardima, a proizvođači i trgovci bolje uslove za plasiranje robe. Radovi se odvijaju planiranom dinamikom, pa će nova pristupna saobraćajnica biti završena za oko dva meseca”, istakao je opštinski većnik zadužen za infrastrukturu Filip Jovanović.

Prvi čovek Prokuplja Aleksandar Simonović kaže da će se opravdanost ove investicije videti kroz prihode koje će Opština ostvariti od izdavanja prostora u zakup i da je projektom predviđena izgradnja 15 prodavnica i 60 štandova koje će moći da koristi stotinak proizvođača, a tu će biti i deset skladišta sa hladnjačom.

“Očekivani prihod koji bi jedinica lokalne samouprave ostvarila na tržištu je 15 miliona, a od lokalnih poljoprivrednika 725.000 dinara mesečno, odnosno 87 miliona godišnje”, zaključuje Simonović.


Podeli:
  1. pijaca je na pogresnom mestu , na boljoj lokaciji je mala pijaca samo je trebalo izbaciti tezge

  2. pogresno mesto , bolja lokacija je mala pijaca samo je trebalo izbaciti tezge sa prodajom garderobe a ne trositi novac bezpotrebno vec ih trositi pametnije

Comments are closed.