Prvi asfalt u tunelu Predejane

Prvi asfalt u tunelu Predejane
Podeli:

Počelo je asfaltiranje tunela Predejane kod Leskovac na jednoj od najtežih deonica Koridora 10 kopd Predejana, a kompletno asfaltiranje, odnosno završetak radova zavisi od vremenskih uslova.

Pomoćnik direktora Koridora Srbije Milovan Bekrić rekao je novinarima da su radnici na ovoj deonici južnog kraka auto-puta E-75 prethodnih dana zatvorili tunel s obe strane kako bi se postigla optimalna temperatura za asfaltiranje.

Potrebno je, dodao je, da temperatura bude između pet i deset stepeni u tunelu, te da se koristi svaki trenutak da se izvedu mašine i radnici tokom ovog neuobičajeno toplog januara za rad u tunelu.

Radove, inače, prate dve laboratorije. Posle svakog dana asfaltiranja uzimaju se uzorci asfalta koji se odmah laboratorijski ispituju.
Ako postoji potreba za nekom korekcijom, koriguje se ono što eventualno nije u redu. Za sada, sve je po protokolu i po pravilima struke„, istakao je Bekrić.

Napominje da je ceo tunel siguran i bezbedan, da su otklonjeni problemi iz aprila prošle godine i klizište koje je usporilo radove i kaže da će se nakon završetka kompletnog asfaltiranja tunela započeti sa postavljanjem svetlosne i druge signalizacije.

Inače, tunel Predejane je dug jedan kilometar i deo je deonice Grdelica – Caričina dolina, ukupne dužine 11,8 kilometara. Radovi se finansiraju iz kredita Evropske investicione banke (EIB), ugovorena vrednost radova je 15,2 miliona evra, a izvođač je bugarska firma „Alijansa 10“.


Podeli:
  1. Bravoo sve pohvale.

  2. a nece da se u opet urusi nakon kise?

  3. Bice ravno isto kao u tunelu na novom auto putu koridor 11!

Comments are closed.