PUPS Albancima sa juga Srbije: Manite se ćorava posla

PUPS Albancima sa juga Srbije: Manite se ćorava posla
Podeli:

Deklaracija  koju su usvojili albanski odbornici sa juga Srbije na svojoj Skupštini prošle subote u Bujanovcu, nije ništa više od nastavka  separatističke igre bez granice. Oni su se, nesumnjivo, na signal iz Prištinesastali  da traže nešto što biti ne može, navodi se u saopštenju PUPS-a iz Vranja.

Preševo, Bujanovac i Medvedja su srpske opštime, a Alabanci su državljani Srbije, dodaje se.

“Sva  prava i obaveze mogu da ostvaruju u državi Srbiji jednako kao i svi njeni gradjani. I oni sva  ta prava  i više nego što su predviđena bilo kojim međunarodnim  propisima i standardima  u potpunosti koriste. Zbog toga nisu ni mogli da definišu koje im je to ljudsko, građansko, lično ili kolektivno pravo uskraćeno”.

PUPS smatra da albanska manjina u Srbiji ne može da se poziva na reciprocitete sa pravima Srba  na Kosovu i  Metohiji, koji se pominje u deklaraciji, budući da “svaki student prava mogao im je objasniti da se  princip reciprociteta primenjuje medju zvaničnim državama”.

“A oni znaju, ili bi trebalo da znaju, da je Kosovo i Metohija i po Ustavu  Srbije i po Rezoluciji  1244 i po svim mogućim međunarodno pravnim propisima  nerazdvojni deo  države Srbije  koji je privremeno pod starateljstvom dela medjunarodne zajednice  i  NATO  pakta”.

PUPS savetuje Alabance sa juga Srbije da se “manu tog  ćoravog posla i da sa svojom državom Srbijom ozbiljno prionu na posao kako bi se stvorili uslovi  za bolji i mirniji život svih gradjana u  tim  sredinama”.


Podeli:
  1. Makarije čudotvorac 17.07.2018., 07:58

    Kad se sad nisu šlogirali, nikad neće…

  2. Penzioneri da se late penzija a albanci njisu njihova tema.

Comments are closed.