Putevi Srbije: Obazrivo vozite po snegu!

Putevi Srbije: Obazrivo vozite po snegu!
Podeli:

Zbog loših vremenskih uslova, niskih temperatura, poledice, slabe vidljivosti, jakog vetra i snežnih nanosa, mogući zastoji i obustave saobraćaja na deonicama državnih puteva I i II reda, upozorvaju iz JP „Putevi Srbije“.

Na celoj teritoriji Republike Srbije na snazi je četvrti stepen pripravnosti i sva raspoloživa mehanizacija je na terenu 24 časa, a ekipe putara čine sve da se saobraćaj na svim putnim pravcima odvija normalno.

Vidljivost je na pojedinim mestima veoma slaba, udari vetra jaki, a dodatni problem prave šleperi, kao i nesavesni vozači koji su na put krenuli bez zimske opreme.

„Putevi Srbije“ naglašavaju da su  česte promene vremenskih prilika i pojave saobraćajnih nezgoda uzrok slanja učestalih saopštenja, a sve u cilju blagovremenog i tačnog informisanja javnosti.

Apeluju na sve učesnike u saobraćaju da koriste  zimsku opremu i lance, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.


Podeli:
  1. Kod nas su putevi i dalje neprohodni. Mogu da prodju samo Lade Nive i stoka. Al se ne žalimo. Zima je. Samo mogu da kažem da moju porodicu i mene ništa neće da spreči da izvršimo svoju gladjansku dužnost.

  2. Snegočistač 27.02.2018., 22:50

    Izvrši svoju dužožnost (ili obavezu), ali da te zamolim da više ne silaziš u grad…

  3. Samo da obavestim da je narandžasti kamion prošao i očistio sneg i led sa puta. Ljudi mogu da sidju do stanice i dodju u grad. Da idu na posao, deca u školu a stari kod lekara. Hvala gradonačelniku dr Goranu Cvetanoviću što nas nije zaboravio.

Comments are closed.