Radnici propalih preduzeća najavljuju radikalizaciju protesta

Podeli:

NIŠ – Stotinak radnika propalih društvenih preduzeća protestovali danas ispred Gradske kuće tražeći od lokalne i republičke vlasti da ispuni obećanje i isplate im zaostale zarade.

Radnici MIN, EI, „Građevinara“ i „Đuke Dinić“ već šest godina zahtevaju da im se isplate zarade koje nisu uspeli da naplate sudskim putem. Bivši radnik MIN Zoran Nešić (55) spreman je da započne štrajk glađu..

„Nemamo od čega da živimo, primamo socijalnu pomoć 10 a kiriju plaćamo 12 hiljada dinara, niko iz porodice ne radi a ja osim povremenih poslova nemam gde, a sa druge strane država mi na osnovu presude duguje 6,5 miliona dinara,tako da ću od ponedeljka u 10 ujutro, pred Gradskom kućom započeti štrajk glađu, najavaio je Nešić.

Država bi trebalo da na više od 4 hiljada radnika isplati 102 hiljade mesečnih zarada ili 2,25 milijardi dinara.

Podsećamo, premijer Aleksandar Vučić je 23. jula u Nišu rekao da Vlada ima dve milijarde za isplatu potraživanja prema radnicima, ali od tada do danas ništa nije učinjeno po tom pitanju.

(Kraj)


Podeli:
  1. Jovica Nedeljkovic 15.01.2016., 19:23

    Ma stalno objavljujete neke clanke da politicari stlno obecavaju.To u leskovackom jeziku nije tacno jer Leskovac ima veoma bogat recnik.Kad politicar obeca prvi put,Leskovcani su vaspitani i kulturan narod i kaze za politicare da obecavaju.Za drugi put kazu da lazu.Ako politicar treci put obeca a ne ispuni obecanje leskovcani kazu :More jede …..(grozdje)

  2. Jovica Nedeljkovic 15.01.2016., 19:32

    Jadna nasa izmucena sirotinjo.Ne pomaze nista,ni strajk ni gladovanje,ni secenje prstiju ni samoubistvo jer mi i nemamo ni drzavu ni ljude medju politicarima.Njih interesuje samo budzet da pune i da ga pljackaju,sto se radi vec decenijama,mi nemamo kome da se zalimo,svoja prava ne nozemo da otvarimo i prava imamo samo na papiru a sve sto treba drzavi da se plati naplacuje se prinudom.To je zato sto pristajemo da smo robovi.

Comments are closed.