Gimnastički klub Topličanin iz Prokuplja klupskim takmičenjem završio godinu

Revija talenata i legendi kraljice sporta

Revija talenata i legendi kraljice sporta
Podeli:

Uz prisutvo rekordnog  broja gledalaca i roditelja dece takmičara, u Prokuplju je u organizaciji Gimnastičkog kluba Topličanin, na čijem je čelu profesor trener Predrag Mladenović, održano je klupsko takmičenje na kome su se pojavila čak 60 takmičara u svim disciplinama.

Takmičenje je otvorio  Ljubomir Janičijević bivši sportista grada Prokuplja i kapiten rukometnog kluba Topličanin

Ovo je šesto zaredom takmičenje koje se organizuje  kako bi trener Predrag Mladenović na kraju godine proverio formu svojih takmičara.

Specijano priznanje trerer Mladenović uručio je Urošu Grujiću repezentativcu Srbije iz ovog kluba koji je u 2017. zabeležio nekoliko sjanih rezultata kako na domaćem tako i na inostranom takmičenju i potvrdio da izrasta u vrhunskog majstora ovog sporta.

Garant relanog  ishoda takmičara po kategorijama je bio sudijski tim na čelu sa profesorom sa Niškog DIF-a Emiljije Petković kao vrhovnog sudije, i  kao gost u Prokuplju Ljubica Inić iz Novog Sada master profesor sporta i fizičkog vaspitanja, bivša ugledna gimnasitčarka Spartaka iz Subotice, Marija Stoiljković iz Niša bivša šampionka Srbije  u ovom sportu, Goran Stojanović bivši gimanstičar iz Leskovca i trener novoformiranog kluba „Kolut“ iz ovog grada, kao i aktivni takmičar i reprezentativac iz Niša Dušan Đorđević.

U kategoriji dečaka C programa od 6 do 10 godina   redosled prva tri mesta je seldeći: 1. Petar Miljković 2. Pavle Veselinović. 3. Teodor Tasković. Kod devojčica tog uzrasta redosled je: 1. Vanja Bičanin, 2. Antonina Romvis 3. Staša Paunović.

U kategoriji dečaka od 8 do 10 godina  A  programa prva tri mesta pripala su: 1. Andrija Babić 2. Marko Demirović 3. Danilo Ćeranić.

U kategoriji devojčica iste starosne granice C program redosled je sledeći: 1. Miljana Živoković. 2. Sara Dinić 3. Iskra Jovanović. Dok u A program redosled je sledeći: 1. Sena Milovanović 2. Anđela Milćev 3. Ina Stoiljković.

U kategoriji C programa za dečake od 10 do 12 godina  redosled je sledeći: 1. Miloš Demirović 2. Aleksa Dobrosavljević, 3. Aleksandar Babić.

U kategotiji devojčica istog uzrasta  C programa  redosled je sledeći: 1. Nina Blagojević 2. Ksenija Đorđević  i Maša Đorđević 3. Lana  Simonović

U kategoriji devojčica C programa  uzrasta od 14- 15 godina redosled je sledeći: 1. Marjia Ristić 2. Jovana Tonić i Marija Kocić . U B programu iste starosne granice resosled je sledeći: 1. Esra Maksuti 2. Katarina Orgović 3. Mina Stajković.

U kategoriji A programa  za devojčice seniorke redosled je sledeći: 1. Kristina Dobrosavljević 2. Todora Dramnićanin.

U kategoriji A programa za seniore dva brata blizanca su vodila ljutu borbu za prvo mesto: Ovog puta prvi je bio Milovan Čomić  sa 107, 85 poena, dok je drugo mesto pripalo Marku koji je osvojio 106, 70 bodova.

Po dodeli nagrde za prva tri mesta, gde su dodeljivane medelje, dok ostalim učesnicima  priznanja za učešće na ovogodišnjem turniru, uručivali su sudije ovog turnira.

Po dodeli priznanja Predrag Mladenović „ alfa i omega“ kluba je rekao kratko:

Pre svega što ću reći da se zahvalim ovolikom odzivu takmičara i publike koja je u dosadašnjih šest takmičenja bila najbrojnija. To je ujedno i garant da se gimnastika u Prokuplju vraća na velika vrata.  U klubu radimo uzuzetno dobro i odgovorno, što govore i postignuti rezultati na takmičenjima.  Zahvalio bih se takmičarima kluba koji su u ovoj godini nastupali na raznim takmičenjima, a onima koji tek dolaze da se izbore za učešće u narednoj godini. Uslovi u kojima radimo su dobri ali očekujem još bolje kako bi i rezultati bili bolji

Vukašin Stevanović


Podeli: