ROĐENDAN Jugmedia 7 godina sa vama

ROĐENDAN Jugmedia 7 godina sa vama
Podeli:

Informativni portal Jugmedia danas obeležava sedmi rođendan i ovoga puta sa pozicije lidera među sličnim portalima u pet okruga na jugoistoku Srbije. Godišnjicu slavimo radno jer za vas, poštovani čitaoci, spremamo značajne novine koje ćete uskoro videti.

I u godini za nama trudili smo se da profesionalno i objektivno, u skladu sa zakonom i novinarskim kodeksom, budemo na usluzi javnosti, da zadovoljimo potrebe za pravovremenom i objektivnom informacijom od javnog značaja, potrebe društva, zajednica i pojedinca.

Na našem portalu, koji ne podleže sve izraženijim tendencijama podilaženja opskurnim ukusima, trudili smo da pored dnevnih događaja, vašu pažnju zadržimo i tematskim sadržajima, reportažama, ljudskim sudbinama, promocijom mladih i uspešnih, ukazivanjem na primere dobre, ali i loše prakse u društvu, a socijalne teme u društvu siromašnih i dalje su nam prioritet. Jednom rečju, u našem mediju mogli ste i u minuloj godini da pronađete raznolike sadržaje, kao nekada u štampanim medijima, kao u starim dobrim vremenima.

Jugmedia je kroz kolumne ustupala mesta pojedincima da iznesu svoje stavove, nezavisno od stavova redakcije, a naš sajt je kroz komentare anonimnih čitalaca i dalje popularno mesto na kome se sučeljavaju različita mišljenja – svojevrsni forum.

Iako, kao i većina medija u Srbiji, finanansijski iz dana u dan hodamo po ivici žileta, trudili smo se da kao odgovorni medij nekoliko puta doniramo skromna novčana sredstva, čime se nismo hvalili.

Posle serijala „Dominacija“ od 5 dokumentarnih filmova o uspešnim Leskovčanima u Beogradu na polju muzike, uz pomoć Turističke organizacije i grada Leskovca, organizovali smo koncert u velikoj hali SRC Dubočica na kome su nastupali najpopularnji srpski bendovi i pevači, a novac od prodatih karata čuva se kao mali prilog za rekonstrukciju muzičke dvorane u Domu vojske.

Pored 5 filmskih dokumentaraca, Jugmedia je objavila još dva dokumentarna filma „Ubijene reke“ o zagađenim pritokama Južne Morave i „Ridanje nad životom“, film o životu Roma u neuslovnim naseljenim mestima, što je privuklo pažnju i Radio Beogradu.

Nekoliko meseci, kao pilot program, imali ste prilike da na fejsbuk stranici Jugmedie pratite kratke video vesti što je novina na jugoistoku Srbije i što je naišlo na dobar prijem čitalaca i gledalaca, pa planiramo u da u narednoj godinu ustalimo i tu formu izveštavanja.

Sve političke opcije bile su zastupljene na Jugmedii u meri koje su same određivale

Koliko smo u našim naporima uspeli, vi, poštovani čitaoci, dajete konačni sud.

Prema egzaktnim merenjima čitanosti portala, koja smo vam tokom godine više puta stavljali na uvid, verujemo da smo na pravom putu, a pored gore navedenog, naše uverenje potkrepljeno je i neospornom činjenicom da smo jedan od najprenošenijih regionalnih portala u zemlji i inostranstvu, a ove godine su nas nekoliko puta preneli i najpopularniji francuski i engleski portali, te da pokretanjem tema ili dnevnim izveštajima zadajemo smernice i takozvanim velikim medijima.

Ta činjenica raduje, ali ove godine više nego prethodnih, zabrinjava masovna krađa naših tekstova, od naslovne kompozicije, preko sadržaja do krađe fotografija, kako od strane velikih tako i od medija u komšiluku.

Naš sedmi rođendan obeležavamo radno, a na jubilarnom 10. rođendanu planiramo žurku za čitaoce Jugmedie, čije je sedište u Leskovcu, jer bez vas ne bilo ni nas.


Podeli:
 1. Svim clanovima redakcije el. portala Jugmedia, cestitke za sedmi rodjendan. Milice, svaka cast.
  Brat Rom iz Saat malu.

  4
  2
 2. Srećan vam „divan dan“, mili moji! 💕

  4
  1
 3. Ja Vam želim da, između ovog i sledećeg rođendana, posetite Čarobnjaka iz Oza i zatražite mu da Vam usadi hrabrost.

  6
  2
 4. Srecan rodjendan nasa Jugmedia !!! Ne obracajte paznju na zlurade kritike. Neka krene to isto da radi svako ko zna bolje, nema potrebe da vas olajava. Ja zaista ne mogu da zamislim dan da, uz kaficu, ne pogledam kod vas sta ima novo u nasem kraju. Ne polotronski kao sto su onomad oni onome, ja vam zaista kazem: „Hvala sto postojite“.

  4
  2
 5. Srecan rodjendan! Zelim vam puno uspeha!

  4
  2
 6. Srecno i uvek prvo vas procitam !

  3
  1
 7. E, pa srecan rodjendan!!Da smo zivi i zdravi…

  3
  1
 8. Srecan rodjendan i puno uspeha u daljem radu 💙

 9. Iskrene cestike i jos dugo godina da ste prisutni na informatvnom prostoru juga Srbije.

 10. Srecno i dugovecno.. 21.11.2018., 13:32

  ..poraslo dete,polazi u skolu,u prvi razred.Lepo,lepo…P.Milojevic,,Kao novinar navikao sam da nelepo pisem o drugima,pa se plasim da tako pricam i o sebi,,.

Comments are closed.