Saša Pešić pomoćnik gradonačelnika Vranja

Saša Pešić pomoćnik gradonačelnika Vranja
Podeli:

Saša Pešić, inžinjer šumarstva, novi je pomoćnik gradonačelnika za oblast prirodnih resursa i obnovljivih izvora energije, ruralnog razvoja i seoskih mesnih  zajednica.

Pešić je na ovu funkciju stupio juče nakon imenovanja od strane gradonačelnika Slobodana Milenkovića. U Gradsku upravu došao je sa radnog mesta  šefa Sektora kvaliteta u “SIMPU”, gde je radio od 1996. godine. Prema rečima gradonačelnika,  izbor na Pešića pao  je zbog iskazanih kvaliteta i sposobnosti.

On je postavljen u cilju poboljšanja komunikacije lokalne samouprave sa ruralnim područjima, pre svega sa seoskim mesnim zajednicama oko infrastrukturnih pitanja i potreba mesnih zajednica za unapređenja kvaliteta sadržaja i kvaliteta života ljudi sa sela”, kaže Milenković.

Iako je u kabinetu stigao zvaničan predlog od strane Gradskog odbora Jedinstvene Srbije da za novu pomoćnicu gradonačelnika bude izabrana Dragana Nakić  koja je javnosti postala poznata tokom afere na prošlogodišnjim parlamentarnim i lokalnim izborima, zbog navodne kupovine glasova, gradonačelnik njoj nije ukazao poverenje.

Ja tu imam svoj stav koji sam više puta izneo i pri tom stavu ostajem”, bio je kratak Milenković.

Novo imenovanje ostavilo je gradonačelnika sa četiri pomoćnika, budući da je na zahtev Jedinstvene Srbije kojoj je to mesto pripalo koalicionim sporazumom, sa te pozicije smenjen Aleksandar Stojković njihov nekadašnji član.

Pešić je na novu funkciju postavljen kao kadar Srpske napredne stranke, koja je preuzela ovo mesto rokadom od Jedinstvene Srbije nakon imenovanja Čedomira Markovića (JS) za novog gradskog većnika.

Milan Zdravković


Podeli: