Savetovanje za lebanske poljoprivrednike

Savetovanje za lebanske poljoprivrednike
Podeli:

LEBANE – „Zaštita i ishrana maline i ostalih voćarskih kultura“, bila je danas tema savetovanja koja je izazvala veliku pažnju poljoprivrednika oovga kraja, poznatih i po velikoj proizvodnji malina poslednjih godina.

U saopštenju iz Služba za poljoprivredu navodi se da je reč o  edukacija iz oblasti voćarstva, sa posebnim osvrtom na proizvodnju malina, aktuelnim bolestima, prevenciji i adekvatnoj zaštiti.
lebane_savetovanje_

O tome su govorili eminentni stručnjaci iz kompanije „Agroarm“ iz Beograda: Miloš Čeković, dipl.inženjer zaštite bilja i menadžer kompanije „Agroarm“, i Zoran Nikolić, dipl.inženjer zaštite bilja i komercijalista pomenute kompanije.

Nenad Bogdanović je ispred Službe za poljoprivredu opštine Lebane, upoznao prisutne sa planiranim aktivnostima iz oblasti poljoprivrede u narednom periodu.

„Očekuje se još mnogo interesantnih predavanja i upoznavanja proizvođača sa aktuelnim dešavanjima u savremenoj poljoprivredi. Zakazan je naredni susret za petak, 23.decembar 2016.godine.na temu uvođenja standardizacije i sertifikacije proizvodnje i IPARD
Fondovima i kreditima EU“, stoji u saopštenju.

Svi zainteresovani proizvođači „koji bi da čuju neke od tema, za koje smatraju da su korisne i aktuelne,mogu se obratiti direktno Službi za poljoprivredu i ostaviti svoje predloge“.

(Kraj).


Podeli:
 1. Skupštinska sala u službi naroda. Konačno. Ove ljude treba odmah proglasiti za odbornike a one zvanične poslati na trg da na njemu nauče (po ugledu na stare Atinjane) šta je to zajednica, odgovornost, i kako se donose odluke. Ove ljude treba ovlastiti da upravljaju opštinskim budžetom a zvaničnim odbornicima dati sto hiljada dinara, onoliko koliko je uprava prošle godine izdvojila za poljoprivredu i poslati ih na trg – pa neka vide šta im je činiti sa tolikim parama. Ovi ljudi znaju da domaćinski gazduju. Siguran sam da bi na pravi način uspeli da suzbiju korov, rđu i glad i da bi zapuštene njive umeli da pretvore u blagorodna polja i zasade. Isto tako sam uveren da znaju da se to ne čini samo jednom metlom, lopatom i grabuljom kao što znaju da razlikuju istinu od laži, žuljevite ruke i surovu stvarnost od bajkovitih priča i iluzija zajedno sa hiljadu slobodnih radnih mesta.
  1  0
 2. Demokratski front 16. decembra 2016., 9:31 pm

  Tuga jad i beda zavladala uu opstinu u lebane. sve se nagurali partijski i zaposlili se BOBAN SUMAR platu prima zena i sin
  nacelnica i muz BOGDANOVICu opstinu se nagurali a narod nema leba da jede sram da vas je
  STOP PARTIJSKOM ZAPOSLJAVANJU
  molimm jugmediju da obavi ovaj komentar.
  0  0
 3. Prepostavljam da je ispred sluzbe za poljoprivredu opstine Lebane pomenuti Nenad Bogdanovic suprug opstinske nacelnice. Kazu da on radi po ugovoru o delu, ali je odmah preuzeo vlast u sluzbi za poljoprivredu. Da se objavi koliki je bio honorar predavaca, i da se objavi sta u poljoprivredu radi Dace iz Sumane i ostali mnogo iskusniji od ovog Nenada Bogdanovica. Tri fanilije su potpuno zbrinute u opstinu. Dzavtici, B. Sumar i porodica nacelnice Bogdanovic. Dobro i paprikari.
  1  0
 4. nije tesko biti fin 18. decembra 2016., 11:38 am

  To su kapaciteti vlasti Braca jovic iz Cekavice i grupe okupljene oko Gorana Dzavtica. Mogu po neko predavanje da odrze njihovi prijatelji za po neki honorar i mogu bez nadoknade da izgovore 1.000 radnih mesta. Sve ostalo je bezobrazluk dosad nevidjen. Pojedinci zaposljavaju citave porodice i komentarisu ,,ko koga j..e,, uz podmukao i bezobrazan smesak. Usput uniste neki platan, kao bajagi nesto rade. Posledice prisustva ove vlasti u opstinu tek ce se osetiti. Odbornici i vecnici koji im usvajaju predloge i pretvaraju ih u odluke treba ozbiljno da se zamisle. Kuda ovo vodi. Koliko su oni profitirali u odnosu na familiju brace Jovic, Dzavtica, Bobana Sumara, Nacelnice… Svi navedeni su bezobrazno …..i i sebicni. Kako za svoje bliznje ne sacekase neko od najavljenih 1.000 radnih mesta, kako ne zasadise po koju parcelu malina. Bezobrazno do koske.
  0  0
 5. Ja zaista smatram poljoprivredu jedinom sansom Lebana. Da li je to voce, povrce, stocarstvo je zaista nebitno. To obicno oderejuje lokacija i uslovi za navodnjavanje. Uostalom u opstinu je vec formiran institut za poljoprivredu, sa suprugom nacelnice treba da ih ima oko deset. E sad u nasem vaspitanju poljoprivreda se identifikuje sa seljakom, a seljak je samo oblik ponasanja. Stid nas je da kazemo, pogotovu mladje ljude, da se bavimo poljoprivredom.
  1  0

Comments are closed.