Siniša Stančić po drugi put podučava fudbalere u Kini

Siniša Stančić po drugi put podučava fudbalere u Kini
Podeli:

Ovaj ambiciozni fudbalski stručnjak iz Leskovca otišao je u Kinu, odnosno, Hon Kong, na poziv Fudbalske Akademije ove velike i mnogoljudne zemlje, potpisavši ugovor, kao i predhodni put, na godinu dana.

On je, zapravo, prvi trener iz Jablaničkog okruga koji mladim Kinezima prenosi svoje bogato, najpre fudbalsko, potom i trenersko iskustvo.

Uslovi za rad su fenomenali. Radim sa decom od predškolskog uzrasta i malo starijih u grupi od po 15 učenika  Akademije fudbala u Kini. Radimo na terenima sa veštačkom travom u dva grada -Hohg Kongu i Shenzhenu, koji su takoreći spojeni jedan pored drugog. Radi se svakodnevno dva puta na dan i milina je biti sa decom jer se u njihovim u očima vidi želja da žele da jednog dana postanu fudbaleri”, priča za Jugmediu Leskovčanin.

Kina ulaže, objašnjava, velika sredstva u fudbal, naročito preko akademija.

Ova u kojoj ja radim je možda jedna od najboljih i najvećih u Kini. Način komunikacije na treninzima je prevod sa engleskog na kineski jezik putem prevodilaca, tako da nije isključivo da će Kina kroz nekoliko godina početi da bude prepoznatljiva u svetu fudbala i da će početi da se pojavljuju vanserijski talenti kojih i sada ima po akademijama”, priča.

Fasciniran je poslušnom, vrednom i disciplinovanom decom.

Sve što im se pokaže brzo shvataju u radu sa loptom na treninzima. Verujem da će moj rad pokazati rezulatate i da će biti obostranog zadovoljstva”, zaključuje Stančić.

Siniša Stančić je dugo godina bio fudbaler Dubočice, beogradskog Rada, FK Vučja iz drugoligaških dana, a kao trener radio je u Dubočici, leskovačkoj  Slogi, Moravcu iz Predejana i Jedinstvu iz Bošnjaca.

Vukašin Stevanović


Podeli:
  1. Bravo za Sinisu Stancica, za novinare koji to prate i redovno nas informisu.Hong Kong je u svakom pogledu udaljen od Evrope milion godina…Svu srecu ti zelim Sinisa
    0    0
  2. Ovo li je još jedan od onih tekstova tipa „pozdrav zemljaci, pozdrav sirotinjo. uspeo sam u životu zavide mi svi, sve po fuzbal trčajući“? :-)
    0    0

Comments are closed.