Škola „Josif Kostić“ dobila 50 miliona za zamenu stolarije

Škola „Josif Kostić“ dobila 50 miliona za zamenu stolarije
Podeli:

Osnovna škola „Josif Kostić“ u Leskovcu nikada više neće doći u situaciju da joj se učenici smrzavaju tokom zime jer je od Kancelarije za upravlajnje javnim ulaganjima Republike Srbije dobila 50 miliona dinara za popravljanje energetske efikasnosti.

Direktor škole Ilija Đorđević kaže da će tim novcem pre svega da se zameni stolarija, koja nije menjana od 1903. godine, ali i još mnogo toga.

Pored kompletne zamene stolarije, dobićemo i nove podove u učionicama, u hodnicima, na stepeništima, u hali za fizičko vaspitanje. Zameniće se i krov sa kara-tavanom, a visoki plafoni će biti spušteni. Takođe, dobićemo i nove toalete“, objašnjava Đorđević.

Renoviranje škole trebalo bi da počne već tokom zimskog raspusta, deo po deo, samo ako budu dobijene još neke dozvole iz gradskih uprava.

U međuvremenu smo morali na svoje ime da uknjižimo deo škole i da pripremimo ogromnu dokumentaciju. Ono što je u celoj priči najlepše to je da iznos od 50 miliona nije limitiran već će biti izdvojeno još sredstava ako zatreba, sve dok ne dobijemo poptuno novu školu“, ne krije zadovoljstvo Đorđević.

Deo stolarije u „Josifu Kostiću“ promenjen je sedamdesetih godina prošloga veka, kada je io dograđena sportska hala, ali i ta i ona iz 1903. godine je u toj meri ruinirana da pojedine prozore, kako objašnjava direktor, drže samo rajberi.

Ova škola u centru grada najstarija je škola u leskovačkom kraju i sa najvećim brojem učenika.

Milica Ivanović


Podeli:
 1. Ili ne zna, ili laže ovaj bivši član DS! 13.01.2017., 16:10

  Škola 1903. nije bila ni blizu sadašnje površine. Ima tu mnogo toga što je zidano naknadno. Sedamdesetih, u vreme direktorovanja Aleksandra Gorčića, škola je potpuno renovirana. Akcenat je bio na rasveti i stolariji. Roditelji su davali samodoprinos. I danas negde čuvam zahvalnicu.

  P.S.

  Važno upozorenje! Posao spuštanja plafona ni po koju cenu ne bi smela da dobije „prijateljska“ firma iz Vlasotinca!

 2. Sima Original 13.01.2017., 17:01

  ……sta radi prosvetna inspekcija?
  kada ce vatrogasna proveriti PP aparate po skolama?
  kada izbije pozar?ko je odgovoran sto vecina skola ne proverava aparate?prvenstveno osnovne i tamo de su difovci direktori…

Comments are closed.