Škola Kosta Stamenković proslavila svoj dan

Škola Kosta Stamenković proslavila svoj dan
Podeli:

Učenici i nastavnici obeležili su danas 52 godine rada Osnovne škole „Kosta Stamenković“ u Leskovcu, programom koji su posvetili svim generacijama koje su se smenjivale u klupama ove škole.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave Bojan Tojaga i Kristina Vasiljković, predstavnici Vojske Srbije i uvažene kolege i direktori škola i vrtića.

Dobrodošlicu svim gostima poželeo je direktor škole Goran Ristić, koji je ovom prilikom pohvalio bivše ali i sadašnje učenike ove škole koji su dobili oktobarske nagrade.

„To da je škola lepa to vidimo svi, zahvaljujući gradu dobili smo veliko dvorište i trim stazu, to je ono što se vidi što se zna, međutim ono što se ne vidi a što se zna jesu rezulati koji već godinama pokazuju. Ja sam ponosan na to što svi radimo i pomažemo jedni drugima,  i ovo  je jedna od najboljih škola“, rekao je direktor Ristić.

Prisutnima se obratio načelnik Odeljenja za društevni i ekonomski razvoj Bojan Tojaga, koji je podsetio šta je sve lokalna samoprava uradila u ovoj školi, u poslednje tri godine.

„Lokalna samouprava grada Leskovca izdvaja velika finansijska sredstva za funkcionisanje i vrtića i osnovnih kao i srednjih škola. Mi smo u baš u ovoj školi u zadnje tri godine zamenili prozore, kompletno termoizolovali zidove, rekonstruisali teren u potpunosti, postavićemo i staklene table koje su već kupljene, a takođe i ovaj prelepi vrtić koji je donacija Nivee nismo slučajno stavili do same škole. Sve ovo košta mnogo, ali je vrlo bitno zašto smo to uradili, pa svakako zbog rezultata koji deca ovde postižu i kvalitetnog rada nastavnika i osoblja, sve ovo je zasluga lokalne samouprave ali pre svega zasluga gradonačelnika koji živi ovde u blizini škole“, kazao je Tojaga.

On je dodao da će dok god se deca ovako osecaju, nastaviti sa ulaganjem, a povodom rođendana škole direktoru je svečano uručio sliku koja simbolizuje veliki teren koji su izgradili u ovoj školi.

Za brojne zvanice, učenici ove škole priredili su prigodan zabavni program.

Emilija Mladenović

 

 


Podeli: