Školski sport: Najuspešnije škole “Vasa Pelagić” i Tehnička škola “Rade Metalac”

Školski sport: Najuspešnije škole “Vasa Pelagić” i Tehnička škola “Rade Metalac”
Podeli:

Članovi Skupštine Gradskog saveza za školski sport su Osnovnu školu “Vasa Pelagić” i Tehničku školu “Rade Metalalac” proglasili najuspešnijim školama u 2016/17. godini po ostvarenim rezultatima na mnogobrojnim takmičenjima koje je ovaj savez organizovao.

U kategoriji osnovnih škola drugo mesto zauzela je OŠ “Josif Kostić“, treće OŠ „Kosta Stamenković“, dok je u kategoriji srednjih drugo mesto pripalo leskovačkoj gimnaziji i Medicinskoj školi.

Istovremeno, snovne škole: „Vuk Karadžić“, „Trajko Stamenković“, „Vožd Karađorđe“ i „Josif Kostić“ su dobile priznanje za izuzetan rezultat na republičkom takmičenju u plivanju, OŠ „Svetozar Marković“ u košarci i OŠ „Josif Kostić“ u rukometu, jer su osvojili jednu od medalja na republičkom prvenstvu.

Ova priznanja podeljena su pre redovne sednice Skupštine Saveza, na kojoj je najviše bilo reči o predstojećim takmičenjima, a to su: streljaštvo, mali fudbal, basket 3 na 3 (samo za srednje škole), male olimpiske igre (za decu od 1 do 4 razreda osnovnih škola), atletika, tenis, i bilo je dogovora oko termina, i načina odigravanja.

Skupština Saveza za školski sport Leskovac je održana u “Rade Metalcu” uz prisutvo 28 delegata sa overenim punomoćjima od direktora škola, od ukupno 33 škole. Svi delegati su, kako se navodi u saopštenju, aktivno uzeli učešće na sednici i sve tačke dnevnog reda usvojene su  jednoglasno.

Članovi skupštine su se tom prilikom zahvalili kolegama koji su došli na sednicu, s obzirom na izuzetno hladno vreme, “jer time pokazuju da im je stalo da ovaj savez i dalje funcioniše i bude još bolji”.

Svi nastavnici i profesori fizičkog vaspitanja zalažu se da deca budu spremna i da daju svoj maksimum na takmičenjima, a takmičenja su tokom cele godine i za sada se uspešno realizuju. Veliku zahvalnost dugujemo Gradu Leskovcu i lokalnoj samoupravi, jer bez sredstava koje dobijamo ne bismo mogli da funkcionišemo, svim medijima koji nas stalno prate, policijskoj upravi, spotrskom dispanzeru, sportskoj hali i svim prijateljima saveza, kao i direktoru Tehničke škole”,  istakli su Aleksandar Stojanović potpredsednik saveza, Bojan Nedeljković sekretar saveza i Ivan Cvetanović predsednik saveza.

 

 


Podeli:
  1. Neko kome je ukraden nik 01.03.2018., 09:22

    Veliki doprinos za ovo što se dogodilo možemo naći u radu našeg gradonačelnika dr Gorana Cvetanovića.

    • Bez dobrih ekonomskih pokazatelja, ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Nadam se da su gradjani svesni toga. Druga vlast ne bi bila ovako sklona nauci.

Comments are closed.