Sneg nije iznenadio putare, od ranog jutra bacaju so

Sneg nije iznenadio putare, od ranog jutra bacaju so
Podeli:

Sneg koji je padao tokom čitave noći i ovog jutra nije napravio veću pometnju u saobračaju jer se uglavnom topi na kolovozu, a i putare ovoga puta nije iznenadio.

Tri kamiona od jutros na ulicama Leskovca bacaju so po gradskim saobračajnicama,  a jedan od njih će u toku dana biti usmeren u udaljenije krajeve, prema Oruglici.

Možda se sneg topi prilikom pada na kolovoz, ali najbolje je da bacimo so i delujemo preventivno“, kaže nam tehnički direktor „JP Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić.

Već nekoliko godina zimsko održavanje puteva u Leskovcu povereno je firmi PZP Vranje kojoj ugovor ističe 15. marta ove godine.

 

Po trotoarima se već otežanije hoda, a za njihovo čišćenje je zadužen gradski „Komunalac“ i to isključivo po određenim prioritetima i na lokacijama od opšte važnosti. Ispred svojih kuća, moraćete da uklonite sneg sami.

PROHODNO I U VLASOTINCU

„Svi putevi u vlasotinačkom kraju za sada su prohodni, ali smo zbog mogućeg stvaranja poledice dali nalog da se sneg ukloni sa asfaltnih kolovoza u pravcima prema Gornjoj Lopušnji, Ladovici, Kukavici i Gložanu, kao i na putu Sredor-Lipovica“, kaže nadzorni organ za zimsko održavanje puteva u opštini Vlasotince Miroslav Ranđelović.

U brdsko-planiskom delu opštine visina snežnog pokrivača iznosi 15-ak centimetara. U samom Vlasotincu čiste se i ulice prvog i drugog stepena prioriteta.


Podeli:
  1. Gde su to bacili so? Pola grada sam obišao od 10 do 12 i nigde nije bilo očišćeno niti se primeti so! Put od bivše Idee do Eko pumpe niko ni taknuo nije, a to je glavni putni pravac za autobuse. Lažovi, lopovi, prevaranti!

    • Tako je.ceo dan niko nista nije cistio

      • Komunalac je cistio trotoare celog dana i to na vise lokacija u gradu. Samo slep covek nije mogao da primeti njihove radnike i mehanizaciju. Sto se tice Vranjanaca i kolovoza za koji su oni zaduzeni, nisam primetio da je bilo otezanog saobracaja u bilo kom delu grada pa se moze reci da su i oni opravdali ocekivanja.

  2. U toku celog dana sam bila po gradu i saobracaj nije bio otezan, to sigurno tvrdim. Iako nije bilo nekih vecih padavina, trotoari i kolovozi su bili potpuno cisti.

Comments are closed.