SNP: Privrednim razvojem u borbi protiv raka

SNP: Privrednim razvojem u borbi protiv raka
Podeli:

U Jablaničkom okrugu godišnje od raka oboli oko 1.200, dok nažalost oko 600 ljudi, upozoravaju iz Srpske narodne partije.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare ove stranke, najbrži porast javlja se u zemljama sa niskim i srednjim dohotkom.

Više od 70% svih smrtnih slučajeva od raka se javljaju u nerazvijenim i srednje razvijenim zemljama, gde su raspoloživa sredstva za prevenciju, dijagnostiku i lečenje raka ograničena ili nepostojeća“ istakao je Miodrag Stanković, predsednik resora socijalne politike SNP GrO Leskovac.

On je naglasio da se oko 30-40% slučajeva oboljevanja od raka može sprečiti, a jedna trećina slučajeva se može izlečiti ukoliko se dijagnostikuje u ranoj fazi bolesti i lečenje započne na vreme.

Najveći broj obolelih i najveća smrtnost je u zemljama gde je privreda nerazvijena ili slabo razvijena, pa se zato SNP se zalaže za razvoj malih i srednjih preduzeća gde bi se uticalo na smanjenje broja nezaposlenih i samim tim bi mogli uticati da broj obolelih i stopa smrtnosti od raka u Srbiji bude manja“. Zaključio je Stanković.

Dragan Marinković


Podeli:
 1. Sumnjiva konstrukcuja 4. februara 2017., 4:54 pm

  Hocete da kazete ko ima pare izlecice se od raka, a ko nema gotov je.Sumnjam da je to resenje.
  0  0
 2. Hocete reci da ce povecanjem broja malih i srednjih preduzeca doci do drasticnog smanjenja broja obolelih od raka.
  0  0
 3. Bogati ne oboljevaju 4. februara 2017., 5:14 pm

  Vi li pokusavate da dokazete uzrocno-posledicnu vezu izmedju broja obolelih od raka i broja malih i srednjih preduzeca..
  0  0
 4. Lepo da se neko toga setio da spomene.hvala doktore na iscrpnom izlaganju!
  0  0
 5. Pao sneg u januaru 5. februara 2017., 11:41 am

  Vojni penzioner koji je zapošljen li je u medjuvremenu postao i doktur?
  0  0

Comments are closed.