Srebrna Leskovčanka „zgazila“ Evropu

Srebrna Leskovčanka „zgazila“ Evropu
Podeli:

Na evropskom prvenstvu za košarkašice do 20 godina, koje je održano u Mađarskom Šopronu od 7. do 15.jula, reprezentacija Srbije je osvojila srebrnu medalju, a među njima i Leskovčanka Marija Stojanović, koja je opravdala poverenje koje joj je pružio selektor Miloš Pavlović.

Marija je ujedno i prošla rad svih mlađih reprezentativci selekcija i jedan je od naših najperspektivnijih košarkašice na poziciji pleja.

Na prvenstvu evrope svoje mesto je našlo 16 reprezentacija koje su bile podeljene u leti grupe. Srbija se našla u grupi sa Slovenijom, Nemačkom, i Rusijom. 

Grupu smo relativno lako prošle, bile smo savladane samo od Rusije. U osmini finala smo pobedile Slovački, u četvrt finalu domaćina Mađarsku koja veoma puno ulaže u svoju žensku košarku i treći put za redom je domaćin evropskih prvenstva u mlađim kategorijama. U polu finalu smo savladale Italijanke dok u finalu nismo mogle da pružimo veći otpor Španjolkama jer smo bile i fizički i psihički izmorene nakon duela sa Mađaricama i Italijankama. Zahvalan sam selektoru na ukazanom poverenju koje mi je pružio u bitnim utakmicama, a ja sam to poverenje i šansu iskoristili i pružila odlične i zapažene partije„, kazala je Marija za juGmediu.

Ovo prvenstvo evrope je jedno veliko i značajno iskustvo za Marijinu dalju karijeru. Sledeće sezone će braniti boje Niškog Studenta, u kome je i nastupala predhodnih sezona.

Ali ne zaboravlja odakle je potekla i svoje društvo sa terena iza pumpe u Radničkom naselju sa kojima je uvek voljna da odigra dobar basket. 


Podeli:
  1. Marija,mnogo sam srećna zbog tvojih uspeha. Veoma si ozbiljna,radna,vredna i dobra devojka. Košarci si oduvek bila maksiimalno posvećena.
    Zahvaljujući ljubavi,entuzijazmu i dugogodišnjem radu si postigla uspeh.Bravo za tebe!!! Bravo za tvoju porodicu čiju podršku imaš!!! Leskovac ima Mariju. Želim ti da i dalje budeš uspešna!! Tvoja vaspitačica

  2. Pa to je naš ponos, MALA MARIJA, predivna mlada devojka, koja je pre svega dobar čovek i treba da bude uzor svima! Svaka čast njenim roditeljima na vaspitanju!

Comments are closed.