Otvorena prva vinoteka u Leskovcu

„Stari dani“ novo mesto za druženje uz piće bogova

Na izveštača Jugmedije poseban utisak ostavila je pino noar „Basma“ rustična i autentična, specifičnih voćnih karakteristika i prepoznatljive malinaste arome, ali u kojoj možete prepoznati i tragove vanile i mente

„Stari dani“ novo mesto za druženje uz piće bogova
Podeli:

Da je Bora Stanković  mogao sinoć da prisustvuje otvaranju prve vinoteke u Leskovcu, imao bi puno materijala za novu pripovetku.Toliko je na jednom mestu bilo sakupljeno meraka, derta i prijateljskih razgovora.

Podrum autohtonih vina „ Stari Dani “, koji zajednički drže Dušan Janjić iz Leskovca i Ljubiša Stošić iz Bujanovca, nazvan po pripovetci jednog od najboljih srpskih pisaca, rodom iz Vranja, bio je tesan da primi sve obožavaoce vina.

Vinoteka „Stari Dani“, od sinoć je dostupna  svim ljubiteljima vina, dobrog društva i druženja, a podrum vina „Stari Dani“ koji je već uveliko i brend juga Srbije, napravio je tako iskorak ka približavanju kvalitetnih vina prema ljudima koji uživaju u piću bogova.

Jedan od vlasnika, Dušan Janjić kaže da će u vinoteci, pored domaćih proizvoda biti predstavljena vina iz cele Srbije ali i inostranstva.

Od stranih vina, za početak, u ponudi su vina iz Slovenije a uskoro očekujemo kvalitetna vina i iz drugih zemalja u okruženju“, veli Janjić.

Gosti su, inače, mogli da uživaju u ukusima vina koja najbolje pokazuju dušu juga.  Crveni „Dert“ u sebi nosi toplinu kabernea negovanog sa puno ljubavi, a snažni i mirisima bogati sovinjon osetićete ako probate „Aber“.

Na izveštača Jugmedije poseban utisak ostavila je pino noar „Basma“ rustična i autentična,  specifičnih voćnih karakteristika i prepoznatljive malinaste arome, ali u kojoj možete prepoznati i tragove vanile i mente.

Novo vreme za obožavaoce vina u Leskovcu, počelo je sinoć na raskrsnici ulice Đorđa Andrejevića Kuna i Đure Salaja.

Zoran Jovanović

 


Podeli:
 1. Uzšta dapijem vino? Menimi suze pođu naoči kadgledam scebu kad Silver Testalone trenira ud arce uteletinu štovisi našipke dok jedem kupus bezmesa.
  0  0
 2. probao sam Basmu i mogu reci da je fenomenalno vino…..pravo uzivanje je piti ga
  0  0
 3. Dal ce biblioteka za druzenje da se otvori
  0  0
 4. Svaka čast, ali najbolji vinski podrum bio je „Džez klub“ preko puta poslastičare Egipat na Bulevaru oslobođenja :P
  0  0

Comments are closed.