Stejt department upozorava: Nikako u Srbiju zbog malih boginja!

Stejt department upozorava: Nikako u Srbiju zbog malih boginja!
Podeli:

Američki Stejt department izdao je „upozorenje prvog nivoa“ za putovanje u Beograd i Srbiju zbog prijavljene epidemije boginja, objavljeno je na Tviteru, a prenosi B92.

Zbog toga oni savetuju građane koji putuju u Srbiju da se zaštite na dva načina – da prime MMR vakcinu i da izbegavaju kontakt sa ljudima koji su bolesni

Osim toga, Centar za kontrolu i prevenciju bolesti ističe da su “zdravstveni zvaničnici u Srbiji prijavili su epidemiju malih boginja, a epidemija je već treću nedelju na snazi u Leskovcu i Bojniku, gde je do danas obolelo ukupno 18 osoba.

Zdravstveno upozorenje za Beograd i Srbiju na Centru za prevenciju bolesti – upozorenje prvog nivoa za putovanje u Srbiju zbog prijavljene epidemije malih boginja“, piše Stejt deparment.

U Nišu proglašena epidemija malih boginja

Proglašena EPIDEMIJA malih boginja u Bojniku

Epidemija malih boginja i u Leskovcu

Institut za javno zdravlje Srbije “Milan Jovanović Batut“ saopštio je u četvrtak da je za tri i po meseca registrovano 1.114 slučajeva malih boginja u Srbiji.  Osim toga, iz Batuta ističu da je do sada dvoje pacijenata preminulo zbog komplikacija – tridesetogodišnji mladić u Beogradu i dvogodišnji dečak u Nišu.


Podeli:
  1. Evo vam intelektualci i pojedini doktori sta uradiste s vasom kampanjom da budemo izolovano ostrvo u Evropi. Cutite sada a ja bih motku pa po vama. Neznalice zaraziste Srbiju

  2. Pilitička poslušnost + nadrilekarstvo = „Nikako u Srbiju zbog malih boginja!“

Comments are closed.