Švercovao arsenal oružja za Crnu Goru

Švercovao arsenal oružja za Crnu Goru
Podeli:

Carinici su tokom noći između 20. i 21. aprila na ulazu graničnog prelaza Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja velike količine oružja i municije sakrivenih u jednom kamionu.

U saopštenju se navodi da je oružje  otkriveno u kamionu novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao dvadesetsemogodišnji Kruševljanin prevozeći konditorske proizvode iz Turske ka Crnoj Gori

Ukupno je otkriveno 80 cevi za vazdušne puške “Grizli 83-2“kalibra 5,5mmi “Grizli striker“ kalibra 4,5mm, 80 kundaka za pušku, 10 gasnih pištolja “Zoraki“ kalibra 9mm, 4.000 komada municije za gasni pištolj, kao i 70 optičkih nišana, saopštila je Uprava carine.

Na pitanje carinskog službenika da li ima nešto da prijavi za carinsku kontrolu osim robe koju transportuje, vozač je odgovorio odrično.

Kamion je potom upućen na kontrolu mobilnim skenerom, kada su zahvaljujući tom uređaju uočene nepravilnosti u zadnjem delu tovarnog prostora prikolice.

Zbog toga su carinici sproveli detaljnu kontrolu kamiona i u kabini prvo otkrili deo neprijavljene robe, 70 optičkih nišana, 18 cevi za vazdušnu pušku i 10 drvenih kundaka za pušku, koja je bila sakrivena u krevetu i u kasetama iznad kontrolne table.

Potom je usledio i detaljan pregled robe u prikolici, kada je najpre pronađeno mesto gde je presečeno, pa ponovo lepljeno carinsko uže.

U zadnjem delu prikolice, kako je i pokazao snimak sa skenera, otkriveno je još 10 gasnih pištolja, 10 plastičnih kundaka za pušku, 60 drvenih kundaka za pušku, 62 cevi za vazdušnu pušku i 4000 komada municije za gasni pištolj.

Carinici su otkrivanjem noćašnjeg pokušaja krijumčarenja oružja presekli još jedan lanac krijumčarenja i ukazali na postojanje organizovanih grupa koje se, kako se sumnja, bave prepravljanjem gasnog i vazdušnog oružja u konvencionalno, pa će ovaj slučaj biti predmet dalje istrage specijalizovanih bezbednosnih službi“, kaže se u saopštenju Uprave carine.

Zoran Panić

 


Podeli: