Svetoilijska polovična, probijeni rokovi nadležnima ništa ne znače, građani se krste

Svetoilijska polovična, probijeni rokovi nadležnima ništa ne znače, građani se krste
Podeli:

Iako je zvanični rok za završetak radova u prvom delu Svetoilijske ulice 5. januar, ona još uvek „vapi za lopatom“, dok građani, uglavnom pešaci, izigravaju prave akrobate kako bi prepešačili ovu deonicu.

Na autobuskoj stanici gomile peska, a na trotoaru još uvek nenaslagane ploče koje je često nemoguće zaobići, te pešaci hodaju po sred ulice.

Sve je trebalo da bude završeno danas, barem tako piše na postavljenoj tabli za ozvaničavanje radova, a u Javnom preduzeću „Urbanizam i izgradnja“ nas ubeđuju da taj rok, koji su sami postavili, uopšte ne mora da se ispoštuje.

To što piše na tabli je kalendarski rok. Mi imamo 60 radnih dana da završimo posao. Izvođači su radili svega 30 i nešto dana. To tamo što piše ne mora da je baš tako“, ubeđuje nas direktor ovog preduzeća Milenko Milenković.

On nije znao da nam precizira kada će tačno radovi na prvom delu Svetoilijske ulice biti završeni, a Leskovčanima ostaje da se i dalje mole Bogu da ih neko neće zgaziti dok se kreću barikadiranim trotoarima ove polovično završene i, inače, jako prometne ulice.

Inače, gradski čelnici su već nekoliko puta u ovoj ulici okupljali novinare, tvrdili da su radovi završeni, a poslednji put zbog sličnih izjava bili i glasno prozivani od strane slučajnih prolaznika.


Podeli:
 1. Izem ti formulaciju,60 radnih dana. Pa po tome radovi ne moraju da se nikad završe. Ovaj mesec radimo 3 dana, sledeći 1 dan, pa pravimo pauzu od 6 meseci pa onda radimo još 2 dana pre pauze od dve godine.

  • Tako sa pauzama i produzivanjem rokova su radili zuti. Sada se drugacije radi, projekti se zavrsavaju na vreme i sluze gradjanima na cast. Ne morate da priznate ali bar uzivajte u mnogo lepsoj i uredjenijoj infrastrukturi u gradu.

  • Tolika ljubomora,pakost,mrznja,zavist,zloba,za sve sto krene raditi sadasnja vlast.Da li se zavrsilo u roku ili ima manjih odstupanja bitno da se radi i ide napred.Sta je uradila predhodna vlast?Cime ima da se pohvali?Mozda dugovanjima i bankrotima ?Neka se pokriju cebetom i nek cute!!!

   • Gledam i ne verujem 8. januara 2018., 1:55 pm

    Bitno je i KAKO se radi, a ne samo da se radi. Radnici u privatnim proizvodnim firmama moraju da kvalitetno urade proizvod, imaju i normu koliko da urade u smeni, u suprotnom dobijaju otkaz. Samo vi puštate priču „važno je da se radi“. Zato ćete jednog lepog dana kad vas centri moći puste niz vodu dobiti OTKAZ.

  • Mozda radovi ne bi nikada bili zavrseni da je ds na vlasti, ovde ce biti sigurno, ali zalosno je sto zanemarujemo cinjenicu da je rekonstruisana ulica koja je decenijama bila u uzasnom stanju

 2. Znate kako, ti isti gradjani su se krstili kada je pravljen plato ispred muzeja, pisane su peticije a sada je to jedan od lepsih delova grada, svake veceri setaju ljudi,prave fotografije, jedan veoma lep prizor.. Potom su se ti isti gradjani krstili kada nisu mogli da prodju Svetoilijskom ulicom,neuredjenom, bez trotoara, a da vidimo da li ce i dalje da se krste kada dobiju ulicu poput Mlinske. I ja se krstim kad se setim koliko godina je Demokratska stranka bila na vlasti, a da nisu ni jednu ulicu uradili i to kada je grad u pitanju, a sta onda da kazemo kada je rec o selima. Ljudi su ziveli u mraku, bez rasvete, bez osnovnih uslova za zivot. Setite se samo…da li je to zanimalo tada Jelenu Spiric, Nesu Zdravkovića. Nije naravno. A sto bi…pravili su busotine, otpustali ljude iz lokalne samouprave, obezbedjivali funkcije i radna mesta sa platama od 120 000 i td ,i td…

  • Potpisujem sve sto je Jelena napisala, bravo!

  • Jelena odlično ste ovo napisali. Nadovezaću se na Vaš komentar i dodati da je u proteklih 5 godina rekonstruisano 34 saobraćajnica, a van grada 25, obe u dužini od po 9000 m i da je izgrađeno tj. sanirano 17 000 m/2 trotoara u ukupnoj površini. Budite iskreni i priznajte sebi da se u Leskovcu nikada nije radilo kao sada.

 3. Ulica po ulicu Leskovac definitvno postaje lepse mesto za zivot. U Svetoilijskoj ulici decenijama nista nije uradjeno tako da i ako je potrebno malo vise vremena da se ona uredi treba imati malo razumevanja.

 4. tacno je da se radi I to je super,Ali Leskovac je i dalje veliko selo,ne siri se,vec je sve skoncentrisano u cenru,grad mozete prepesaciti za pola sata

 5. „To tamo što piše ne mora da je baš tako“, i na tarabu nešto piše al nije to. E moj Milenko pa zašto onda postavljate table sa rokovima. Skinite tablu pa radite ulicu u nedogled kolko vam treba. Dal ti neznaš ili pokušavaš da obmanjuješ nas obične građane. Za probijanje rokova na koridoru neko je ostao bez ugovora i gubio poslove. SVE SE ZNA, nismo mi glupi, ovo je još jedan dokaz nesposobnosti a posla za policiju koliko hoćeš. Prvo rekonstrukcija košta preterano mnogo, pa preterano dugo i sada probijanje rokova. Samo ćorka za pojedini Srbiju spasava.

 6. Auuu, koliko botova na jednom mestu, neverovatno. Jel bre vi vidite sta govori taj Milenko. Da imaju prostora da rade tih 60 dana kad im se cefne. Pa to samo glupacima moze da bude u redu. OK ko je glupak neka mu je sa srecom. Ja ne mogu da se pomirim sa tim. Ako pise 60 dana onda treba da bude gotovo za 60 dana a koliko treba da bude radnih u tih 60 koliki je rok to neka sami proracunaju.

Comments are closed.