Svetski prvak u kareteu živi u Vranju

Svetski prvak u kareteu živi u Vranju
Podeli:

Za Marjana Jankovića, svetskog prvaka u karateu , koji se na prvenstvu u Egeru, u Mađarskoj, okitio medaljom najboljeg u kategoriji od 18 do 21 godine, svečani prijem upriličili su gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i gradski većnik za sport Nenad Đorđević.

U konkurenciji 2.200 karatista iz 58 zemalja, Janković se na tron najboljeg popeo nakon četiri borbe, a finalu je savladao takmičara iz Rumunije, zemlje koja velika sredstva ulaže u karate.

Marjan se karateom bavi dugi niz godina, a najvećem priznanju prethodila je titula Evropskog prvaka, koju je osvojio tokom protekle godine u Nirnbergu u Nemačkoj.

“Moram da budem zadovoljan ovakvim uspeh, uprkos povredi koja se desila u finalu, kada me je na 40 sekundi do kraja meča protivnik udario krošeom u levu arkadu zbog čega je i diskvalifikovan.” navodi ovaj mladi sportista.

Gradonačelnik Milenković na prijemu je istakao da upravo Marjanov primer treba da motiviše i ostale mlade ljude da se bave sportom i na taj način pravilno izgrađuju.

,, Potrebno je mnogo truda i odricanja da bi se postigao ovako veliki uspeh. Ponosni smo na Jankovićev uspeh, ali i na sve sportiste koji beleže odlične rezultate na sportskim terenima. Grad Vranje će nastaviti da pruža podršku klubovima”, rekao je Milenković i dodao da je mladi gimnazijalac ovim trasirao put ka osvajanju olimpijske medalje.

Marjan na Svetskom prvenstvu nije predstavljao samo njegov rodni grad, već je bio i član reprezentacije.

Trener karate kluba “Vranje” Ratko Krstić opisuje Marjana kao skromnog dečka koji je na prvenstvu pokazao svoje najbolje borbe.

“Do Svetskog prvenstva moraju se proći mnoge pretkvalifikacije. Dobili smo čestitke i od Kolina Pata, čoveka koji je zadužen za karate u Evropi, za najbolje borbe koje je Marijan pokazao na prvenstvu”, kaže ponosni trener Krstić.

Kako se čulo na prijemu, pored redovnih obaveza u školi, Marjan je svakodnevno trenirao po par sati u protekla dva meseca, kako bi se spremio za ovaj prestižni događaj, a njegov trud i zalaganje nagrađeno je najsjajnijim odličjem.

Milan Zdravković


Podeli: