Tači ipak ne dolazi, ali Albanci sa juga Srbije odlaze njemu

Tači ipak ne dolazi, ali Albanci sa juga Srbije odlaze njemu
Podeli:

Kosovska gencija Preševa jone objavila da Tači izgleda neće dolaziti u Preševksu dolinu, već albanski predstavnici dolaze kod njega.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će MUP u slučaju da Tači uđe na teritoriju Srbije, budući da je za njim raspisanapoternica, postupati u skladu sa sudskim nalozima

Neimenovani izvori iz kabineta predsednika Kosova izjavili su da će umesto oslaska u Preševsku dolinu, kako je najavljivao, Tači u Prištini u 12 časova dočekati delegaciju političkih predstavnika albanaca Preševa, Bujaovca i Medveđe.

Za sada je, kako se navodi, poznato da će u Prištinu stići dva predsednika albanske zajednice Preševa i Bujanovca Šaip Kamberi i Arifi, kao i predsednik Skupštine Preševa Sami Salihu, zajedno sa liderom DPA Ragmi Mustafom.

Agencija Preševa jone saznaje da će tema razgovora biti mogućnost da se predstavnici albanske manjine sjuga Srbije pridruže procesu dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, s ciljem „ponovnog ujedinjenja Presevske doline“ nakon „severne okupacije Srbije, posle jučerašnje posete srpskog predsednika Kosovskoj Mitrovici“.

Nakon sastanka, očekuje se da će se Tači i lideri preševske doline obratiti medijima zajedničkom konferencijom.

Kosovski mediji su ranije preneli nezvaničnu informaciju iz kancelarije kosovskog predsednika da će Hašim Tači zajedno sa evropskim komesarom za proširenje i susedsku politiku komesarom Johanesom Hanom u sredu posetiti tri opštine na jugu Srbije u kojima žive Albanci. 


Podeli:
  1. Oni ce u njegova djamija da se molje, znaci!?

    • Dojčine, zajebi više. Čitaoci te prepoznaju i po iritantnom, bolesnom stilu komentara a i po crvenim slovima i nadimku.

  2. Pa neka dodje ako je hrabar, pa nisu trebali da mu najave hapsenje, trebali su da cute pa kad bi doso, iznenadila bih ga komanda.

  3. Hoces da i tebi pokazem zubi na portalu koreni.rs.!?Ismeti Eljiga postoji!!!

  4. Duljence pise siva sljova crvene boje, Kad bi se zezali:idi pa se leci!!!

  5. Dragi Albanci s juga Srbije dobrodosli svom predsedniku Taciju u Pristinu!!?

Comments are closed.